BURGH-HAAMSTEDE – Op zaterdag 8 februari houdt FC De Westhoek voor het eerst een inzamelingsactie van lege statiegeldflessen om de jeugdkas te spekken. 

In Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke komen spelertjes van de jeugdteams tussen 13.30 en 16.00 uur langs de deuren om lege flessen op te halen. Net als bij iedere sportvereniging is het ook bij FC De Westhoek een uitdaging om alles organisatorisch en financieel rond te krijgen. 

Dat beaamt Leon Bakker, lid van het jeugdbestuur. “Wij moeten natuurlijk vooral zorgen dat de wedstrijden voor de jeugd allemaal lopen. Daarnaast willen we ook graag af en toe wat leuks organiseren. Ieder team heeft een eigen budget om samen een keertje wat te gaan doen. Maar ze gaan ook elk jaar op kamp, organiseren toernooitjes en dat soort dingen.” Dat dat geld kost is logisch. 

Een paar ouders kwamen met het idee om een statiegeldflessenactie te houden. Daar is het jeugdbestuur blij mee. “Het is natuurlijk heel fijn als zo’n initiatief van de leden zelf komt en dat snel opgepakt wordt. Het leuke van deze actie is dat ze er zelf voor langs de deuren gaan. Zo leren ze ook dat je ergens moeite voor moet doen en hebben ze er meer plezier van als ze dat geld kunnen besteden aan een activiteit met de club.”

Wat dat precies is, staat nog niet vast. Bakker verzekert dat het geld sowieso aan de jeugd besteed wordt. “Het komt echt in een aparte pot. Het belangrijkste is dat we willen dat ze een leuke tijd hebben bij de club. Als ze wat meer betrokken worden bij de vereniging door dit soort dingen blijven ze dat wellicht ook als ze ouder worden. Het is trouwens ook goed om de drie locaties bij elkaar te brengen. Je moet het toch samen doen.”

Bron: PZC 12-01-2020

Check orgineel artikel klik hier