Nederlaag na een discutabele strafschop.
Op een zeer winderig sportpark in Bruinisse mochten we afgelopen zaterdagmiddag aantreden tegen Bruse Boys 4. Met Koen wederom op doel en Mick samen met Cees in de spits, gingen we om 14.00 uur van start om de eerdere 0-8 nederlaag in Renesse weg te spoelen.
Bru bleek een gedegen tegenstander en was het eerste kwartier redelijk gevaarlijk, zonder echt grote kansen te krijgen. Huib en Richard, bleken samen met de halven Jos en Jeroen een lastig te nemen vesting. En ook de achterhoede met Mark en Chris op de backs en Giovanni en Clement in het centrum stond goed, waardoor er niet heel veel te beleven viel voor het doel van Koen. Zonder echt gevaarlijk te worden, was Bru wel sterker dan ons en eigenlijk uit het niets kregen ze een penalty. De bal werd teruggespeeld naar Koen, die helaas te laat reageerde en daarna de spits van Bru wel raakte, maar die kon echter nooit meer bij de bal en dacht “ik ga maar liggen”, waarna de scheidsrechter jammer genoeg naar de stip wees. Deze werd binnen geschoten, en dus gingen we helaas met een kleine achterstand de kleedkamer in.
Na de thee, met Francois op de rechtsback, gingen we met toch zeer goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Er werd van achteruit prima opgebouwd en we kregen ook aanvallend weer iets te vertellen. Echter ook Bru bleef gevaarlijk en na een corner werd de bal op de paal gekopt. Vlak daarna werd Huib, na een prima pass van Mick, op linksbuiten diep gestuurd, waarna hij, na het omspelen van 2 tegenstanders, de bal prima breed legde op Cees, die helaas al te ver doorgelopen was, waardoor hij de bal jammer genoeg niet voldoende kon raken om deze achter de keeper te schieten. Daarna bleven we niet de mindere ploeg, zonder eigenlijk echt gevaarlijk te worden. Na het diverse malen buitenspel zetten van de spitsen van Bru, ging Mark zo’n kwartier voor tijd vanaf linksback naar voren, via ongeveer 4 klutsballen tegen zijn gezicht, buik en armen, kwam hij tot ongeveer de 5 meterlijn, waarna hij helaas de bal verspeelde en met z’n tong op zijn schoenen weer naar zijn positie terug kwam sloffen. Zo’n tien minuten voor tijd ook Giovanni nog maar naar voren gestuurd. Hij kreeg net buiten de zestien de bal met een stuit aangespeeld en schoot deze met een volley richting de linkerkruising, echter de keeper kon de bal nog dusdanig raken, dat die via de lat corner ging. Ook daarna bleven we van achteruit lekker voetballen, zonder helaas echt gevaarlijk meer te worden. Daarom moesten we zonderpunten terug naar Burgh.
Nadat we na de wedstrijd samen nog gezellig een biertje te hebben gedaan in de kantine van Bru, zijn we daarna toch wel teleurgesteld vertrokken om in Burgh in de kantine bij Enrico, Laura en Margo nog een flesje en een bitterballetje te doen.
Na twee weken vrij en na Strao volgende week, moeten we pas weer op 7 maart aantreden, thuis om 12.45 uur tegen MZC 5. Hopelijk komen alle supporters ons dan weer aanmoedigen op sportpark “van Zuijen” en kunnen we weer eens 3 punten bijschrijven.