Op een zonnige maar frisse zaterdagochtend mochten wij met het vierde naar Zoutelande om tegen De Meeuwen 5 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te voetballen. Het veld bleek enorm droog en hard, maar toch gingen we aan de gang met Jaap S op goal (volgens velen een garantie voor succes, want Jaap houdt altijd de nul), Kees, Nakkie, B en Ali als achterhoede, Jaap B, Robert en Rick W op het middenveld en een wereld voorhoede met Leendert, Ferry en Pieter. En met een geweldige grensrechter als Huib. Dat wij een geweldige selectie hadden, bleek wel voor de wedstrijd, toen zelfs vanuit de begeleiding van de jeugd van Brouwershaven de melding kwam dat alle goeie voetballers niet meer op Schouwen waren, maar in onze kleedkamer zaten (de gemaakte foto hiervan is het bewijs Remko). We moeten Brouwershaven trouwens nog hartelijk danken voor het gebruik van de keepers handschoenen.
Het begin van de wedstrijd was zeker voor De Meeuwen en het bleek voor ons na een aantal maanden zonder voetbal i.v.m. het coronavirus, lastig om elkaar te vinden. Niet dat De Meeuwen echt gevaarlijk werden, maar toch bleken ze de iets betere ploeg. Na ongeveer een kwartier kwamen ze terecht op voorsprong. Binnen de zestien ging de linksbuiten drie man van onze verdediging voorbij en scoorde rechts naast Jaap 1-0 (daar ging Jaap’s zijn reputatie).
Daarna werden we sterker en scoorden we na een prima aanval via Ferry de 1-1. Met links raakte hij de bal maar half (gelukkig maar, anders waren ze de bal nu nog aan het zoeken), daar had de keeper dus niet op gerekend en de bal verdween naast de linkerpaal in het doel. Na deze goal bleven we sterker en kregen via Leendert en Pieter nog een paar kleine kansjes, die helaas niet aan ons besteed waren. Gezien de krappe selectie waarmee we vertrokken waren, waren we blij dat Cees en Ronald halverwege de eerste helft aan kwamen sluiten. Vlak daarna moest “good old “ Kees het veld verlaten en kwam Ronald de verdediging versterken. Nadat Robert nog een hele goeie kans (1 op 1 met de keeper) helaas over het doel schoot, kwamen we opnieuw via Ferry toch op voorsprong. Clement onderschepte een breedtepass van De Meeuwen, gaf de bal diep op Pieter, die deze door kopte naar Ferry. Hij speelde vervolgens zijn tegenstander uit en schoot rechts van de keeper, vlak naast de paal de 1-2 ruststand binnen. Een paar minuten voor rust werd Leendert binnen de 16 meter neergehaald, maar helaas zag de scheidsrechter daar geen penalty in.
In de rust was het dusdanig gezellig in de kleedkamer met allerlei flauwekul en slap gelul (o.a. ook de prachtige acties van Rick (balletje achter het standbeen, pirouettes e.d.) kwamen ter sprake), dat we eigenlijk wel wilde blijven zitten en de tweede helft maar over slaan, totdat onze plaatselijke “Generaal von Klinkerhoffen” ons kwam halen. Nu met Huib en Cees op het middenveld, gingen we op zoek naar een nieuw doelpunt. Deze kwam er naar ongeveer een kwartier. Via een voorzet vanaf rechts kwam de bal bij de tweede paal bij Cees terecht, die de bal tergend langzaam binnen schoot. Daarna werd het allemaal wat slordig en mochten we blij zijn dat De Meeuwen de kleine mogelijkheden die ze kregen niet benutte.
Na het douchen ging Leendert nog even de drie punten in de bestuurskamer halen, zodat we deze in de tas mee naar huis konden nemen. Nu op naar de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, volgende week om 12.4 uur tegen MZVC.