Net als vorige week liet MZC’11 zich de kaas van het brood eten. In Numansdorp ging de ploeg van trainer Edwin Kriens alsnog tegen NSVV ten onder na een 0-2-voorsprong: 3-2.

,,We zijn in bepaalde situaties veel te onvolwassen”, sprak de Renesser oefenmeester na afloop gelijk aan het onnodige 3-5-verlies tegen Arnemuiden, dat zaterdag een flink pak slaag (1-5) van Yerseke kreeg, De aanleiding tot de 1-2, een strafschop, had niet gehoeven volgens Kriens. ,,Je had ook gewoon mee kunnen lopen in plaats van duwen. Bij de 2-2 laat onze rechtsback zich heel makkelijk uitspelen terwijl hij de bal gewoon diep had kunnen spelen. Uit de erop volgende voorzet wordt er gescoord.” De 3-2 was een ‘geweldige fout’ van de scheidsrechter. Kriens weer: ,,Na een blessurebehandeling moest Jesse Kalwij te lang wachten voor hij erin mocht. Op dat moment stonden we met ondertal en scoorde juist een middenvelder die wij daar te kort kwamen”. Toch zat er nog een gelijkspel in maar zeer goed keeperswerk van NSVV-kant voorkwam dat. Door de nederlaag staat MZC’11 samen met Arendskerke en Axel nog steeds op nul punten.
Dit geldt ook voor Brouwershaven in de vierde klasse B. Rillandia was zaterdag op sportpark Onder de Molen te sterk: 1-4. Brouwershaven-coach Danny Sandhövel: ,,We gaven vandaag niet thuis. Rillandia scoorde op de juiste momenten”. In dezelfde poule is hetzelfde Rillandia medekoploper met FC De Westhoek’20, dat een regelmatige zege op Smerdiek boekte, en SPS en Steenbergen.
Zonder een handvol ervaren spelers knokte Duiveland zich naar een verdienstelijk gelijkspel tegen Tholense Boys. De thuisploeg had meer balbezit dan de bezoekers uit Oosterland maar creëerde ook weinig, getuige een door Simon de Bruine gekeerde penalty bij 0-0. (foto Kees Bin)

ZATERDAGAMATEURS
UITSLAGEN
Tweede klasse E:
NSVV-MZC’11 3-2 (0-1 Sander Backx  0-2 Dylan Adelaar)

Derde klasse B:
ZSC’62-Krabbendijke 0-2
Tholense Boys-Duiveland 1-1 (0-1 Donny van Dongen)

Vierde klasse B:
Brouwershaven-Rillandia 1-4 (1-2 Francois Marteijn)
Smerdiek-FC De Westhoek’20 0-3 (0-1 Delano Westerink, 0-2 Jelle Boogerd, 0-3 Nathan van der Neut)

Bron: Wereldregio 26-09-2020