Colijnsplaatse Boys-SKNWK 1-3: Voetballend was SKNWK beter, maar doordat Colijnsplaatse Boys een flinke dosis werklust op de mat legde hadden de bezoekers moeite. Voor de pauze opende Koen van Os randje buitenspel de score voor de thuisploeg. Colijnsplaatse Boys moest op slag van rust met tien man verder nadat Daan Wattel zijn tweede gele kaart had gekregen. Remco van de Berge maakte gelijk en SKNWK speelde het slim uit. ‘Colijn’ kreeg nog kansen via Van Os en Steffan de Looff, maar Jarno van Nieuwenhuize trof aan de andere kant doel. Invaller Machiel Schot maakte aan alle onzekerheid een einde door nog voor 1-3 te zorgen.

Kruiningen-Hansweertse Boys 8-0: De bezoekers waren nog niet helemaal wakker, want al na achttien seconden zorgde Joël Danielse voor 1-0. Hierna werd het eenrichtingsverkeer naar het doel van Hansweertse Boys. Met vlotte combinaties liep Kruiningen eenvoudig uit naar een monsterscore. Na de 2-0 van Danielse schoot Jimmy van Nieuwenhuijzen de bal van dertig meter in de kruising en Thomas Paauwe scoorde wederom met een kopbal uit een hoekschop. Myron Sinke zorgde voor de 5-0 en Stef Dane schoot van afstand raak. De laatste twee treffers werden gemaakt door Danielse en Paauwe. ‘’Een eenvoudige zege en soms ging het eigenlijk wel te makkelijk’’, aldus Marvin Paauwe van Kruiningen.

Rillandia-Waarde 1-0: Het was een derby met niet al te hoogstaand voetbal. Het was fysiek en soms hard, maar wel fair. Waarde had vaker de bal, maar creëerde niet echt kansen. In de twintigste minuut nam Wessel in de Weij een vrije trap en Robin van Bavel schoot de 1-0 binnen voor Rillandia. Na de pauze kreeg de thuisploeg meer ruimte. Gescoord werd er niet meer, want de laatste pass was telkens net niet goed. ,,We hebben uiteindelijk de drie punten over de streep getrokken. Een derby winnen is altijd mooi’’, zo zei Edwin in de Weij, die tegen zijn vorige club speelde, na afloop.

Smerdiek-SPS 3-0: In de Thoolse derby was de eerste helft vrij tam. Na een goede combinatie bij de thuisploeg kon Sander Vroegop de 1-0 maken. Het tweede bedrijf was wat feller en Smerdiek kreeg een vrije trap. Die schoot Levi Lindhout op fraaie wijze boven in de kruising. Sander van ’t Hof benutte nog een strafschop en daarna ging het spel over-en-weer. Ook SPS kreeg nog een strafshop, maar de inzet van Ramon Voshol werd gestopt door Smerdiek-goalie Jerrold Laurman. ‘’De ploeg heeft het goed gedaan. Het spel was goed en het was een puike collectieve prestatie’’, zo was de conclusie van winnend coach Marc de Weerd.

Bron: PZC