Met een goed gevoel begonnen we aan de eerste competitie wedstrijd uit tegen RCS 3. Het was een warme zaterdag en de tegenstander was een ploeg met oud 1ste spelers , maar blijkbaar dachten de jongens er te makkelijk over en werden we verrast met de eerste nederlaag 5-3 voor RCS.
De 2de wedstrijd van het seizoen was thuis tegen Jong Ambon 2 en lieten de jongens zien dat we aardig konden voetballen en genoeg scorend vermogen hebben. Uitslag 7-1 voor FCDW 2.
De 3de wedstrijd was weer thuis en ditmaal tegen Serooskerke 4. Weer liet FCDW 2 zien in de eerste helft dat we genoeg scorend vermogen hebben, alleen de tweede helft denken we er te makkelijk over en haal je een mindere hogere score dan dat je kan halen als je door blijft voetballen. Uitslag 6-0!!!
De 4de wedstrijd was uit tegen VCK 3. De wedstrijd uit in Koudekerke werd gespeeld op het goede kunstgrasveld! In het begin moesten de jongens even wennen aan het veld, maar al snel werd duidelijk dat dit veld ons wel goed bevalt! We hadden na 2 wedstrijden weer een tegenstander tegenover ons die wel wilde voetballen, dat was leuk voor de wedstrijd! Na een goede wedstrijd werd de overwinning over de streep getrokken , 0-2 dus de punten gaan weer mee naar Burgh-Haamstede!!!
De 5de wedstrijd was tegen Zeelandia Middelburg 5. Deze wedstrijd speelde we eigenlijk uit om 15:30 uur, maar omdat er veel jongens in de horeca zitten en nog moesten werken werd deze wedstrijd omgedraaid en speelde we thuis tegen de mannen uit Middelburg. Voorafgaand was het de nr 2 tegen de nr 3. FCDW staat knap 2de en Middelburg staat 3de met wel de volledige punten score, maar minder wedstrijden!
FCDW begon goed aan de wedstrijd en gaf Middelburg geen schijn van kans. Het veldspel was goed tot aan de 16 van de tegenstander en daarna bleven de kansen uit! Hoe verder we kwamen in de eerste helft hoe meer kansjes er kwamen en gelukkig maakte we voor rust nog de 1-0.
De tweede helft begon Middelburg harder te spelen , maar FCDW 2 bleef op de been en de jongens hielde de 3 punten op van Zuyen!
Competitie wedstrijd nr 6 , dit is weer een thuiswedstrijd. FCDW 2 (2de) ontvangt deze dag de koploper GPC 4 uit Vlissingen! Een mooie affiche natuurlijk. De wedstrijd begon leuk met 2 teams die willen voetballen! FCDW laat wel gelijk zien dat ze vandaag maar voor 1 ding willen gaan en dat zijn de 3 punten. We komen verdiend op voorsprong en geven weinig tot niets weg! Maar we moeten altijd alert blijven voor de gevaarlijke jongens uit Vlissingen! In de 2de helft krijgt GPC een makkelijk gegeven vrije trap en deze valt met veel geluk binnen. 1-1. Het zal toch niet ??? De jongens lieten zich niet van de wijs brengen en gaan door waar ze goed in zijn en dat resulteert in de 2-1. Na deze goal gaat GPC opportunistisch en hard spelen en proberen ook met veel schreeuwen en praten de scheids te bespelen. Uiteindelijk blijkt dit niet te lukken en eindigt de wedstrijd in 2-1 voor FCDW 2.
Na 6 wedstrijden staan de mannen bovenaan met 15 punten uit 6 wedstrijden! We hopen deze lijn door te trekken en met leuk voetbal de resultaten binnen te halen!!!