Een groot deel van de Tweede Kamer heeft er echter moeite mee dat kinderen en volwassen na 17.00 uur niet meer kunnen sporten omdat grote groepen dan thuis komen te zitten in plaats van bewegen. De KNVB lijkt Rutte in deze te hebben ‘gevolgd’.
Komend weekend mogen de clubs op vrijwillige basis competitiewedstrijden inhalen. Verenigingen op Schouwen-Duiveland doen dat niet, maar spelen wel enkele oefenwedstrijden. Op het programma staan Melissant-SKNWK, Tholense Boys-MZC’11, Apollo’69-WIK’57 en Wolfaartsdijk-Brouwershaven.
Verschillende trainers hielden er echter rekening mee dat het tot aan de winterstop bij vriendschappelijke duels blijft. Huseyin Dogan (WIK’57): ,,Als je prestatief iets wilt bereiken met een groep, moet je toch trainen om naast patronen/spel ook inhoud en conditie te kweken. Ze kunnen beter de winterstop nu al in laten gaan en dan eind februari weer starten”. Rohan de Geus (Duiveland): ,,Vorig jaar werden de amateurs ook uit de beker gehaald omdat ze niet konden trainen. Ik verwacht dan dat ze nu niet blijven spelen”. Adriaan Nieuwenhuijse (MZC’11): ,,Ik verwacht niet dat de competitie doorgaat”.

Bron: Wereldregio.