Voordat Van Nieuwenhuize na een halfuur spelen zijn tweede aantekende, waren Daan van den Broeke en Stefan Vermeer er ook dichtbij geweest. Dat Westhoek tien minuten voor rust pas de eerste corner kon forceren, zei genoeg over de kracht van SKNWK en de onmacht bij de ploeg uit Burgh-Haamstede, dat dit seizoen thuis met 0-5 verloor van de Nieuwerkerkers. Toch werd het voor rust qua stand weer spannend omdat Dylan Adelaar een voorzet op maat van Gijs van Duijvenbode netjes in de rechterhoek deponeerde: 2-1.
Tien minuten na de pauze tilde Van Nieuwenhuize de marge weer naar twee. Hij speelde zich handig langs Westhoek-verdediger Kevin Veerhoek en kreeg zo een vrije doorloop naar keeper Kooman. Op snelheid er langs schoof hij de 3-1 in het lege doel. ,,Ze waren allemaal heel belangrijk”, sprak Van Nieuwenhuize terecht. ,,We wisten van tevoren dat we er twee moesten maken, dus we moesten er snel één maken. Ik vond de derde ook wel lekker, maar ga zelf voor de eerste. Die zat er strak in.”
Tussen de treffers gebeurde bar weinig, laat staan dat er mogelijkheden voor één van beide elftallen waren. Adelaar creëerde zich er eentje in de 69e minuut toen hij werd gevloerd in het strafschopgebied. De spits nam de pingel zelf en deed dat naar behoren: 3-2.
Hierna waren opwindende momenten wederom schaars of het moeten twee overtredingen van Westhoek zijn geweest op exact dezelfde plaats net buiten haar strafschopgebied. Bij de eerste charge kreeg Andres Jonker een tweede gele kaart niet. Padmos: ,,Daar ontsnappen we aan rood”. Van Nieuwenhuize vond ook dat de tweede overtreding met rood bestraft had moeten worden. ,,Dat was gewoon een doodschop.”
Padmos liet in het midden of de overwinning van SKNWK verdiend was. ,,Ze hebben aan het langste eind getrokken.” Van Nieuwenhuize vond overall zijn ploeg vooral feller. ,,Ik had het gevoel dat wij meer voor de periode gingen dan zij.” Echter, met de nacompetitie wenst SKNWK nog geen genoegen te nemen, voor Westhoek is dat het verlies in Nieuwerkerk dit seizoen het hoogst haalbare.

Bron: Wereldregio.