Je doet vwo op de Pieter Zeeman. Ben je al gewend aan de nieuwe school in je nieuwe woonomgeving?
,,Het is wel grappig dat ik nog een rondleiding heb gehad in het oude gebouw van de school. Dat wordt nu gesloopt. In Zierikzee zit ik gelukkig ook in een leuke klas. De Pieter Zeeman ligt op ongeveer een kilometer afstand van ons huis, goed aan te fietsen.”

Kun je Zeist en Zierikzee al vergelijken?
,,Het lijkt wel of hier de mensen aardiger zijn. Waarin dat zit vind ik moeilijk uit te leggen. Iedereen zegt in Zierikzee eerder hallo bijvoorbeeld en biedt zijn of haar hulp aan. In Zeist zijn mensen wat minder attent. De omgeving is ook letterlijk anders: veel bos in Zeist, veel ruimte in Zierikzee.”

Mis je iets uit Zeist dat er in Zierikzee niet is?
,,Vooral mijn vriendinnen dan. Af en toe ga ik logeren. Je bedoelt iets fysiek. Ik houd van winkelen. Fantastisch dat er in Zierikzee juist wel een Xenos is. In Zeist verdween die. Bij Xenos hebben ze zoveel leuke, verrassende dingen. Van tuinbanken tot suikerspinmachines.”

Je houdt van voetballen. Waar komt die liefde vandaan?
,,Ik zat in Zeist eerst op hockey. Tijdens wedstrijden werd er weinig overgespeeld. Toen ben ik gaan voetballen bij vv Jonathan. Dat beviel beter. In Zierikzee heb ik een paar trainingen mee gedaan bij MZC’11. Daar zou ik terechtkomen in de MO-17. Ik vind mij zelf daar te jong voor. Klasgenoten speelden op Burgh-Haamstede bij het meidenteam van FC De Westhoek (MO-15). Daarin heb ik het nu erg naar mijn zin.”

Wil je later profvoetbalster worden?
,,Ik ben fan van Lieke Martens en ga graag bij de Oranjeleeuwinnen kijken. Zelf voetbal ik voornamelijk voor mijn plezier en de gezelligheid. Ik sta linkshalf en vind mijzelf nu niet bepaald heel goed.”

Weet je al wel wat je later wil worden?
,,Tot nu toe heb ik geen idee. Tegen die tijd dat ik een keuze moet maken, denk ik er wel over na. Dat zien we dan wel weer.”

Paspoort Fay Molijn
Geboren: 2 september 2009

Woont met: ouders Pieter en Denise en zus Liv (15)

Huisdieren: geen, mijn moeder is er allergisch voor

School: vwo 1 op de Pontes Pieter Zeeman

Hobby’s: voetballen, de buurt verkennen en shoppen

Bijbaantjes: Ik ben daar nog te jong voor. Maar ik wil gaan oppassen op kinderen in de buurt.

Verliefd: nee, hooguit vind ik iemand aardig.

Bron: PZC.