FC de Westhoek, de samensmelting van DFS en Renesse bij de senioren, speelt in het seizoen 2016/2017 in de vierde klasse A en ‘ontloopt’ ZSC’62 dat in de vierde klasse B uitkomt.

Hiermee heeft de KNVB gehoor gegeven aan het verzoek van het nieuwe team. FC de Westhoek wenst in verband met toekomstige besprekingen met ZSC’62 over een vereniging niet in dezelfde klasse uit te komen. De vierde klasse A bestaat naast FC de Westhoek uit Bevelanders, Cadzand, De Noormannen, Domburg, Heinkenszand, Hoedekenskerke, MZVC, Nieuwland, Spui, DwO’15, Veere, Zeeland Sport. In de vierde klasse B ontmoet ZSC’62 vanzelfsprekend WIK’57 en daarnaast Apollo’69, Hansweertse Boys, Kwadendamme, SC Stavenisse, Smerdiek, SPS, Vosmeer, Waarde, Wemeldinge en Wolfaartsdijk.
Duiveland is net als afgelopen seizoen ingedeeld in de derde klasse B en komt daar promovendus SKNWK tegen. De andere twaalf ploegen zijn De Fendert, DHV, DIA, Kogelvangers, Noad’67, Olympia’60, Rillandia, Tholense Boys, VVC’68, WHS en Zwaluwe. Terug in de tweede klasse E treft Bruse Boys voornamelijk oude bekenden. De poule bestaat uit DBGC, De Meeuwen, Den Bommel, FC Axel, Dauwendaele, Klundert, Nieuwdorp, Oostkapelle, Prinsenland, Serooskerke, SSV’65, Terneuzense Boys en Zaamslag.
MZC’11, de hoogst spelende ploeg van Schouwen-Duiveland, treft na na de zomer in de eerste klasse Almkerk, GRC’14, Heinenoord, Kloetinge, LRC, Nieuw-Lekkerland, Oranje Wit, Oude Maas, Rijsoord, SHO, VVGZ, WNC en Zuidland.

Bron: redactie Wereldregio

vrijdag 1 juli 2016