DFS

Sportvereniging Door Fusie Sterk is ontstaan uit voetbalvereniging "Voorwaarts", opgericht 13 december 1928, welke door promotie naar de K.N.V.B. in 1936 zijn naam wijzigde in voetbalvereniging "Burgh".

Door een fusie met korfbalvereniging "Rapide"op 27 juni 1949 werd een wijziging aangebracht door de naam Sportvereniging "Burgh" in plaats van Voetbalvereniging "Burgh" te gaan voeren.

Bij een volgende fusie op 26 augustus 1965 met sportvereniging "Zeemeeuwen", opgericht 13 juli 1948, werd de verenigingsnaam Sportvereniging Door Fusie Sterk (s.v. D.F.S.) aangenomen.

 historie 1

"Trugkieke in de historie van de bijzondere duindorpen Burgh en Haamstede" is geschreven door Wim de Vrieze, Ana Maria de Vrieze-da Cunha Rosa en Bas Bijkerk.

In het boek staat prachtig beschreven hoe onze vereniging is ontstaan. Klik op de link en lees het hoofdstuk over onze vereniging.
Wil jij over tal van andere zaken uit de historie van onze omgeving lezen, koop dan het boek en kijk hieronder.....


Een prachtig boek is het geworden. Na veel tijd van voorbereiding, speuren en informatie en materiaal verzamelen is het boek nu (november 2012) klaar en te koop. "Trugkieke in de historie van bijzondere duindorpen Burgh en Haamstede" is een letterlijk zwaarwegend document geworden wat iedere inwoner van Burgh en of Haamstede (en het omliggende buitengebied) zou moeten kopen of weg kan geven op een verjaardag, met Sinterklaas of op een gewone zon-en of feestdag. 350 pagina's met 700 illustraties, lees en kijkplezier van uw eigen woonomgeving. Kijk hier voor meer informatie over de verkooppunten van het boek en de contactadressen van de schrijvers...!