Helaas komen er soms vervelende dingen voor op en rond een voetbalveld. Dat toleren wij niet!

Als je ziet dat iemand zich schuldig maakt aan pestgedrag, agressiviteit of intimidatie, meld het bij Sjaak Hanse Bestuurslid Jeugdzaken tel. 06 20011424 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., hij zal elke vraag of klacht serieus behandelen en onderzoeken. 

Waar het seksuele intimidatie betreft, verwijzen wij door naar de richtlijn van de KNVB:

Bij de Hulplijn Seksuele Intimidatie kunnen mensen terecht voor de eerste opvang, vragen en advies aangaande seksuele intimidatie in de sport. De aard van de meldingen die via de hulplijn binnenkomen varieert van verbale intimidatie en niet-functionele of ongewilde aanrakingen tot aanranding, verkrachting en seksueel misbruik. De KNVB geldt hierbij als eerste aanspreekpunt.

De KNVB heeft zelf de expertise niet in huis om de diepte in te gaan op dergelijke vraagstukken. Daarom verwijzen we direct door naar specialisten die er voor doorgeleerd hebben. Hierbij fungeert de KNVB als tussenpersoon tussen het veld en de specialisten. Voor verder advies en ondersteuning bij incidenten verwijzen we door naar de NOC*NSF poule van vertrouwenspersonen en adviseurs met specialistische kennis op het gebied van seksuele intimidatie. Zij geven regionaal ondersteuning en advies aan zowel slachtoffers, beschuldigden als sportorganisaties.

Het vertrouwenspunt sport van NOC*NSF is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zondag is er geen bereikbaarheid. Het nummer is: 0900 – 202 55 90 (€0,10 per minuut).