Afdeling GALM DFS wordt GYM 50+

Doelstelling GALM Project
Het doel van het GALM project in de gemeente Schouwen-Duiveland was om inwoners in de leeftijd 55-65 jaar te stimuleren (weer) aan sport en/of bewegen te gaan doen. Tijdens het project maakten de deelnemers kennis met verschillende takken van sport en bewegen.

Projectperiode
Het GALM project besloeg in eerste instantie ongeveer één jaar (fitheidstest + introductieprogramma (12 weken) + bewegingsvervolgprogramma (30 weken)). De gemeente Schouwen-Duiveland streefde er naar de ontstane beweeggroepen tijdens en na het project onder te brengen bij een reguliere sportvereniging ter plaatse in de gemeente. Sportvereniging DFS heeft de GALM groep(en), die actief werden, opgenomen in haar vereniging.

Projectorganisatie
Het GALM project was een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland en werd uitgevoerd in samenwerking met Sport Zeeland te Middelburg en Stichting Welzijn Ouderen Schouwen-Duiveland te Zierikzee. De coördinatie van het project geschiedde door de coördinator Sport en Bewegen van de gemeente Schouwen-Duiveland. De groep(en) staat/staan onder deskundige leiding van daartoe officieel bevoegde docent(en).

Gezien het aantal actieve leden heeft het bestuur besloten om door te gaan met het Galm project , echter op verzoek van onze leden wordt de groep
in de toekomst aangesproken als de afdeling GYM 50+.

De Sportvereniging DFS wil dan ook graag bekendmaken dat iedereen die geïnteresseerd is in de
GYM 50+-activiteiten hiervoor terecht kan op donderdagmiddag tussen 13.15 en 14.15 uur in Sport en Recreatie Centrum Westerschouwen te Burgh-Haamstede.

Wilt u verdere informatie:

Contactpersoon Gym 50+: Bob Koopmans 0111 650390
Leidster 50+: E. (Evelien) Perquin – de Bruijn, De Lei 12, 4328 ED Brouwershaven, Tel: 0111 414412, Tel: 0683697031

Voorzitter Commissie Breedtesport en als zodanig bestuurslid
Antoinette Schults
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.