Sinds 2008 organiseerden Sportvereniging DFS en Turnvereniging Deltasport gezamenlijk, gymlessen op de woensdagavond. Met de toen deskundige trainers van Turnvereniging Deltasport en de lokale contacten van Sportvereniging DFS was er een ijzersterke combinatie geboren in de Westhoek van Schouwen-Duiveland.

De animo om gymlessen te volgen onder de jeugdige bevolking is er voldoende, echter Sportvereniging DFS kampte al langer met het vinden van goede begeleiding. Turnvereniging Delta Sport vond Janita Giljam-van Donge, samen met wat assistenten, bereid om in Burgh-Haamstede als trainer de gymlessen nieuw leven in te blazen. Eerder startte zij in Bruinisse ook al zeer succesvol een gymafdeling van Turnvereniging Delta Sport op. Janita was volledig gediplomeerd, rijkelijk ervaren en bovenal zeer enthousiast.

Door enkele jaren, de samenwerking tussen de beide sportverenigingen vast te houden, hadden we daarmee een stuk continuïteit voor de gymlessen ingebouwd, want niets is vervelender dan aan bestaande leden “nee” te moeten verkopen als een trainer niet meer beschikbaar blijkt te zijn. Tot Janita besloot te stoppen. We moesten druk op zoek naar een nieuwe trainer die we vonden in Erik van den Berg.

Hij is sinds 2002 werkzaam in het middelbaar onderwijs als gymdocent en kan met recht zeggen dat hij leren bewegen en plezier in bewegen erg belangrijk en leuk vind. Toen de vraag kwam of hij er wat voor voelde om de gymlessen voor FC De Westhoek over te nemen vond hij dat gelijk erg leuk. Het was alleen even een uitdaging om het te kunnen combineren met zijn werk in Barendrecht. Hij heeft hier gelukkig een oplossing voor gevonden en is met veel enthousiasme gestart in 2016. Met plezier bewegen op eigen niveau is voor hem het speerpunt voor deze gymlessen. Vooral het plezier beleven aan bewegen vind hij erg belangrijk en vormt een basis voor de verdere ontwikkeling van kinderen. Daarnaast probeert hij met kinderen te zoeken naar uitdagingen, hoe kunnen ze het moeilijker of spannender maken.

Er wordt gewerkt met 2 verschillende groepen:
18.00 uur tot 19.00 uur: kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar;
19.00 uur tot 20.00 uur: kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar.

Voor de contributie zie club gegevens, lidmaatschap.

Voor meer informatie:

Voorzitter Commissie Breedtesport en als zodanig bestuurslid
Antoinette Schults
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-55087585