Ladyrunning in Burgh-Haamstede

Op maandagavond is flink rumoerig in Burgh-Haamstede, dan lopen de ladies van FC De Westhoek hun rondje(s). Het is een gezellige club meiden van +/- 20 tot 65 jaar.
Er is werkelijk plaats voor iedereen, of je nu fanatiek wilt lopen, of alleen de luiheid even wilt verdrijven, of je nu meerdere keren per week loopt, of alleen 1 keer per maand langskomt, de gezelligheid staat voorop. Ook leeftijd speelt geen enkele rol. 
John Quaak leert ons hoe we blessures zo veel mogelijk kunnen voorkomen en hoe we uithoudingsvermogen en snelheid kunnen opbouwen als we dat willen.
We lopen afwisselend in snel en rustig tempo waardoor niemand alleen loopt en we iedere keer weer samen starten. We zijn in 2008 begonnen met 9 meiden, inmiddels hebben we bijna 50 leden waarvan er wekelijks 20 tot 30 aanwezig zijn.
Sommige leden van onze groep doen (af en toe) mee met wedstrijden, dit is totaal niet verplicht en wordt puur voor het plezier gedaan.
Een groot deel van de groep komt af en toe trainen en doet niet mee aan wedstrijden, ook dit is geen enkel probleem.

In de zomer lopen we mooie stukken in de boswachterij van Westenschouwen en op het strand, in de winter starten we op het sportveld. Afhankelijk van de training blijven we op het veld lopen of gaan we de straat op.

Wil jij ook graag deel uitmaken van deze gezellige dames hardloopclub, kom dan gerust een keer vrijblijvend kijken en/of meedoen.
Momenteel zijn we bezig met de trainingen vanaf het sportcomplex, om 19:45 uur verzamelen we bij de sportvelden aan de Leliëndalenweg te Burgh-Haamstede.
Wil je ook meedoen of ben je al lid en wil je weer opnieuw starten na een periode van rust, blessure of zwangerschap? Je bent van harte welkom!

Ook als je wilt hardlopen maar je kan biologisch gezien niet bij een meiden-/damesgroep, ook dan heeft FC De Westhoek een oplossing. Sinds 2011 is er ook een herengroep. Kijk verderop op de site voor info inzake trainingstijden.

Voor meer informatie:

John Quaak
Telefoon: 06 25184825
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorzitter Commissie Breedtesport en als zodanig bestuurslid
Antoinette Schults
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FC De Westhoek ladiesrunners lopen de kustmarathon 12 oktober 2017

De ladyrunners waren dit jaar goed vertegenwoordigd tijdens het kustmarathonweekend. Twee dames liepen de 10e editie van de ladiesrun. Twee dames de 15e editie van de marathon en twee dames de wandelmarathon.

Naast de dames die liepen, waren er nog dames die de drankenpost en het support van de lopers vertegenwoordigden. De trainer John Quaak stond voor de kering om nog de laatste tips aan de lopers te geven. Sharon Landman en Nellie Blom liepen op vrijdag de 10 km tijdens de ladiesrun. Ondanks het winderige weer hebben beide heerlijk gelopen. Sharon zette een tijd neer van 56:38 en Nellie Blom zette na een blessureperiode een tijd van 54:30 neer. Van beide een topprestatie.

Chantal van de Guchte was uitgekozen om deel uit te maken van het 3mtiem. Het was haar eerste marathon en zij heeft er enorm van genoten . Naast haar marathondebuut had zij ook gelijk haar tv-debuut. Chantal heeft een bewonderingswaardige tijd van 5:28.33 neergezet voor haar eerste maar tevens ook zwaarste marathon. Voor Danielle Mook was het inmiddels haar derde kustmarathon. De normale planning voor het lopen van een marathon liep heel anders door de extreme weersomstandigheden.

Gewoonlijk zou de start rustig zijn zodat er genoeg energie overblijft om het pittige parcours vanaf 30 km lekker te kunnen lopen. Nu moest er de na de 5 km bos geknald worden om op tijd op het strand te komen en geen last te hebben van het springtij zodat er nog een lekker strand was. Het strand was goed te doen, mooi zand, wel een pittige wind, waardoor het tempo wat lager lag, dit is eigenlijk de resterende kilometers zo gebleven. De tijd van Danielle was 4:32.54. De kustmarathon is waarschijnlijk de zwaarste maar zeker de mooiste, volgend jaar weer aldus Danielle.

Ook zondag 8 oktober waren er twee dames die de elementen hebben getrotseerd tijdens de wandelmarathon. Inge van der Poort en Judith Remijn–van Mechelen hebben deze route uitgelopen. Beiden hebben (halve) marathon (hardloop) ervaring en wandelen is toch echt wat anders. Het duurt vooral ‘wat’ langer en het grote voordeel :de route naar Zoutelande leek wel een 42 km lang buffet! Niet alleen de organisatie voorzag in allerlei lekkernijen maar ook alle mensen die de kustmarathon een warm hart toedragen. Water , soep, bolussen, chips, (ontbijt)koek, druivensuiker, winegums, appels, drop, tucs, bananen, het hield niet op! Dus fris en fruitig en een paar kilo zwaarder stralend aangekomen in Zoutelande waar ook nog eens stamppot boerenkool met wordt werd geserveerd.

Kortom, ook wandelen is aan te bevelen!

3 Juli 2017

Het runnersteam van FC de Westhoek zowel de dames als de heren is door de sponsoren Salonpurity uit kamperland, camping Vakantiepark Zonnedorp, camping De Oase en Camping International in het nieuw gestoken. De komede 3 jaar kunnen ze voor de dames iedere maandagavond en voor de heren iedere woensdagavond weer in een nieuw tenue trainen. Wil je ook een keer mee trainen neem dan contact op met John Quaak, zie de contactenlijst op de website. Ziet er weer erg mooi uit, sponsoren ontzettend bedankt.

Zondag 9 maart

Zondag 9 maart werden de ladyrunners in Spanje vertegenwoordigd door Inge van der Poort die in Sevilla was en daar maar meteen even een wedstrijd meepakt. Want ja, je moet toch lopen……..
Inge verbeterde haar record op de 10 km en finishte in 51 minuten. Go Inge!!!

Zaterdag 8 maart 2014 

Zaterdag 8 maart deed een groot aantal ladyrunners en de trainer John Quaak mee aan de 42e Pannenkoekenloop in onze eigen mooie omgeving en wat was het prachtig weer!
 
Uitslag van de 15 km
John Quaak             1:16:21
Marloes Priemis       1:22:41
Petra Hogenstein     1:30:40
Inge Marchand         1:32:02
Ria Marchand          1:38:02
Rebecca Hanse        1:38:14
 
Ria werd hiermee eerste in haar categorie, van harte Ria! Haar dochter Inge werd 2e in haar categorie, met een persoonlijk record…..zo moeder zo dochter. Super gedaan Inge!
  
Bij de 7,5 km werden we vertegenwoordigd door Eljo, Joanne en Louise
 
Louise de Ronde      46:54
Eljo van Oeveren      47:36
Joanne Quist           47:38
 
Iedereen complimenten en op naar de volgende wedstrijd…….


Ladyrunners en trainer John Quaak op trainingskamp in Spanje

Dit jaar zijn de DFS Ladyrunners en hun trainer John Quaak weer afgereisd naar Spanje voor een trainingskamp en de Mitja marató de muntanya l’Eramprunyà in Gavà. Vrijdagochtend was de eerste training langs de boulevard van Cubelles met een prachtig opkomend zonnetje. Na genoten te hebben van de zon op het terras stond er een bezoek aan een wijnboerderij op het progamma. Nog even shoppen voordat we ons tegoed deden aan de tapas. Zaterdagochtend heeft John voor de liefhebbers, twee in dit geval, nog een klein trainingsrondje geregeld, waarna we per trein naar Barcelona zijn gegaan voor een fietstocht door deze prachtige stad. En toen werd het zondag. Om half 10 startten 10

DFS Ladyrunners en John voor de halve marathon. Het werd een hele ervaring want we moesten vooral heel veel klimmen en klauteren om het hoogteverschil van 500 meter te overbruggen. Maar ook dalen was een heel avontuur met alle rotsblokken en keien die we tegen kwamen. De Spaanse organisatie was erg ongerust of de Nederlandse dames dat wel zouden halen. Maar we hebben het allemaal gehaald, mede dankzij de geweldige drankposten die om de vijf km waren opgesteld. Het was een ontzettende gave en heel stoere trail die we voor geen goud hadden willen missen. Alle dagen spierpijn erna hebben we op de koop toe genomen. Een half uur na de start van de halve marathon viel het startschot voor de cani-cross. Een wedstrijd over 7 km maar dan met hond. Voor Rachel en Sandy zijn speciaal twee honden uit het dierenasiel opgetrommeld. Helaas wikkelde 1 hond zijn lijn om de benen van Rachel waardoor zij na 400 m al ten val kwam en de dames de wedstrijd moesten staken. Gelukkig vielen de verwondingen mee en hebben zij alle anderen aangemoedigd bij de laatste drankpost. Na afloop van de wedstrijd nog even nagenieten op het terras in de Spaanse zon en toen was het alweer tijd om terug naar Nederland te gaan.


Mosselloop 2013 

Op zaterdag 9 november werd de jaarlijkse Mosselloop georganiseerd in de bossen van Westerschouwen. Natuurlijk deed een aantal ladyrunners mee! Marloes en Digna hebben deelgenomen aan de wedstrijd over 8 km en liepen respectievelijk 39;16 en 42;47. Marloes bereikte daarmee een prima zesde plek en Digna werd met haar tijd eerste in haar categorie.
De trimloop van 8 km werd gelopen door Petra Hogenstein (46;18), Ilse van Dam (46:20), Inge van der Poort (48:12), Petra van Bleijswijk (48:26) en Rebecca Hanse (50:17).
Allemaal gefeliciteerd met jullie prestatie!

Ladyrunners en John lopen Nighttrail bij the Sea@zoutelande>

11 km trailen in het donker! Vrijdagavond 19 oktober liepen Marloes, Benita, Petra en Sandra en John (die zijn deelname tot het laatst geheim had gehouden) de nighttrail by the sea. Voorzien van een lampje hebben ze dit loodzware parcours met oneindig lange trappen en steile duinovergangen volbracht. Het was zwaar maar leverde Marloes Priemis een prachtige 2e plek op. Zoals ze zelf zegt: ‘Dankzij John en zijn tactische aanwijzingen’. Nu bleek dat onze zomerse strandtrainingen tussen de paalhoofden wel degelijk nuttig zijn om voorsprong op te bouwen en te behouden.
De tijden van John en de Ladies waren:
John Quaak: 1:02:45
Marloes Priemis: 1:02:49
Benita van Oost: 1:10:23
Petra van Bleijswijk: 1:12:35

Sandra van der Lagen 1:25:32

DFS-Ladyrunners doen het goed in Ladiesrun...!

Marloes Priemis en Benita van Oost-In de Weij hebben afgelopen vrijdag 4 oktober deelgenomen aan de Ladiesrun van de Kustmarathon. Op dit zware parcours wist Marloes een hele knappe tijd neer te zetten van 46.34 en werd daarmee 7e. Proficiat Marloes! Benita wist maar een kleine week van tevoren dat ze deel zou nemen en finishte in een tijd van 55.02. Knappe prestatie Benita! Lees meer >>.

Trail by the Sea 22 september 2013

Diverse ladyrunners durfden het aan om de trail van Westenschouwen te lopen. Short distantie noemde ze die.... 20 kilometer door de duinen, over het strand en door het bos is toch niet niks!

Het waren dan ook echte bikkels die ons hebben vertegenwoordigd. En wat hadden we trouwens gelachen toen Petra tijdens 1 van de eerste trainingen na haar zomervakantie hoorde dat ze ook ingeschreven was! Het was afgelopen voorjaar een fanatieke actie geweest van haarzelf, maar ze was het even vergeten..Maar goed, ze had nog een aantal weken om te trainen en het is helemaal goed gekomen.
En wat te denken van Inge? Op Facebook zien we de ene vakantie na de andere voorbij komen, ze heeft een drukke baan en ondertussen blijft ze trainen! Meiden, geweldig gedaan allemaal!


John Quaak houdt ons al 5 jaar fit...!!!

Maandagavond 15 april werd John na een ingekorte training door de meiden in het zonnetje gezet voor zijn inzet van de afgelopen 5 jaar. De meiden hadden zich flink van hun goede kant laten zien, er was thee en taart, maar natuurlijk ook wijn en hapjes. John gunt zichzelf slechts 5 maandagen per jaar rust voor vakantie of zijn werk op 't Lapje. Zelfs feestdagen die op maandag vallen zijn geen belemmering voor hem. Ook niveau en snelheid zijn totaal belangrijk voor de motivatie, iedereen is welkom en voelt zich thuis! John, van harte bedankt en we hopen nog lang te mogen genieten van de leuke en mooie trainingen! 

Nieuwe groepsfoto's DFS Ladyrunners met nieuwe sponsorkleding...!

De zeer actieve groep DFS-Ladyrunners trainen met z'n allen op maandagavond. In het zomerseizoen doen ze dit in de domeinen en op het strand, in het winterseizoen op het voetbalveld en de straten van Burgh-Haamstede. De rest van de week zijn veel van deze ladies ook aan het trainen en waren ze goed herkenbaar aan de grijs/oranje jasjes. Met ingang van januari 2013 heeft deze groep nieuwe sponsors en dus ook nieuwe jasjes.  Relax ChaletsIJssalon JumboRecreatiepark 't Lapje en Camping Julianahoeve zorgden ervoor dat de Ladyrunners er weer onberispelijk bijlopen. Sportvereniging wil deze sponsors hartelijk danken voor hun bijdragen. Inmiddels zijn er ook weer nieuwe groepsfoto's gemaakt.  Wil je ook hardlopen en lid worden van deze zeer gezellige groep, kom dan kijken op maandagavond om kwart voor 8 op het sportveld. Momenteel hebben we 45 leden van ongeveer 25 tot 65 jaar van het absolute beginnersniveau tot en met 10 km- en halve marathon-loopsters. Bovendien zijn wekelijks "slechts" 10 tot 20 ladies aanwezig. Laat je dus niet afschrikken door het onterechte gevoel van verplichting tot aanwezigheid, laag niveau, slechte conditie, leeftijd of wat voor excuus dan ook....!


1 juni werd voor de derde keer de halve van Renesse georganiseerd. Een aantal ladies van DFS nam voor de 1e, 2e of zelfs 3e keer deel. Het prachtige parcours, de goede organisatie en de gunstige weersomstandigheden droegen bij aan een perfecte middag.  Iedereen die de halve al eens had gelopen, heeft zich verbeterd tov vorig(e) jaar/jaren dus de trainingen olv John werpen zijn vruchten af. Bovendien haalde Marloes dit jaar het podium. Met haar tijd van 1.43.55 werd ze derde in de categorie Senioren en kreeg een prachtige prijs mee. Alsof dat nog niet genoeg was…….ze was ook nog de snelste vrouw uit Renesse waarmee ze een bon van bouwbedrijf Braber verdiende. De uitslag van de dames was als volgt:

Marloes Priemis  1.43.55 uur
Judith Remijn-Van Mechelen 1.52.35 uur
Inge van der Poort  1.54.30 uur
Petra Hogestein  1.55.28 uur
Ilse van Dam   1.56.07 uur
Krista Kanbolat   1.58.00 uur
Bibian Scheepstra  1.58.02 uur
Petra van Bleijswijk      1:58:13 uur
Benita van Oost   1.59.39 uur
Ria Marchand   2.07.46 uur

John vreest dat hij volgend jaar geen vrijwilligers meer overhoudt op zijn drankpost bij het Lapje, want de dames die daar hebben geholpen zijn zo enthousiast geworden dat zij volgend jaar ook mee willen lopen!

 
Marathon Rotterdam, 14 april 2013
Zondag 14 april waren ladierunners van DFS present bij de marathon van Rotterdam.
Ria Marchand, ze vierde enkele dagen eerder haar 65e verjaardag, liep haar eerste marathon. Met een aantal teennagels
minder en voeten die bijna zwommen in bloed, kwam ze na 4 uur, 43 minuten en 50 seconden over de finish.
Rebecca Hanse die in 2012 meeliep met de Roparun, liep in voorbereiding op de Roparun van 2013 ook mee met de
marathon in Rotterdam. Tijdens het lopen was ze naar eigen zeggen helemaal kapot, maar na 4 uur, 55 minuten en 8 seconden
kwam ze over de finish waarna ze snel weer stralend als altijd aanwezig was.

Ook bij de 10 km was DFS van de partij. Marloes Priemis besloot na de 10 van Bru op zaterdag (eindtijd 47.29), de 10 in
Rotterdam op zondag 'rustig aan' te doen. Marloes en Krista Kanbolat liepen samen naar een eindtijd van 52.42.
Rachel Starkey liep samen met Evelinne Huige, hun eindtijden waren 57.39 en 59.07.
Joanne Quist en Esther Gaanderse sloten het DFS-rijtje af met een tijd van 1.03.19.

We zijn natuurlijk ontzettend trots op deze prestaties!


Pannekoekenmolenloop 9 maart 2013           
Zaterdag 9 maart hebben enkele ladyrunners meegedaan met de Pannekoekenmolenloop. De afstanden die
afgelegd moesten worden waren 7,5 of 15 km.
De 7,5 km ging voornamelijk door de domeinen en de 15 km had nog een stuk meeuwenduinen en strand erbij.
Helaas zijn enkele ladies bij de 7,5 km de verkeerde kant opgestuurd waardoor ze ongeveer 800 meter extra
gelopen hadden. De uitslagen waren als volgt:
15 km
1.19.00 John Quaak (onze traiener, 22 minuten langzamer dan zijn snelste tijd, maar een goede haas voor Marloes)
1.19.02 Marloes Priemis (3e plaats in het classement van de dames-wedstrijd en 4 minuten sneller dan haar PR!)
1.28.26 Petra van Bleijswijk
1.28.28 Petra Hogenstein
1.37.03 Ria Marchand

7,5 km
48.01 Rachel Starkey (800 meter extra gelopen)
48.07 Krista Kanbolat (800 meter extra gelopen)
48.21 Joanne Quist-Hanse
48.34 Chantal Suur
48.44 Ilse van Dam (een mooi wedstrijddebuut en 800 meter extra gelopen)


Mosselloop 10 november 2012
Met prachtig weer hebben enkele leden van DFS meegedaan met de Mosselloop. De uitslag was als volgt:
9 km
41.40 Marloes Priemis
42.35 Arno Obbink (menrunning)
44.00 Digna de Boer
46.51 Siepko Bekkering (menrunning)
46.18 Krista Kanbolat
46.42 Petra Hogenstein
48.59 Anita Dalebout
50.59 Ria Marchand

6 km:
39.13 Cindy te Ronde


Extra trainingen
Sinds afgelopen zomer zijn enkele meiden begonnen met extra trainingen onder begeleiding van John. Op woensdagavond lopen
ze mee met de herenafdeling. Een leuke uitdaging natuurlijk aangezien de meeste heren heel wat meer in hun mars hebben
dan de meeste dames. Door deze extra trainingen blijven ook de snelste dames voorzien van mooie uitdagingen tijdens het lopen.
Marloes is tevens ingegaan op de uitnodiging van Jan Kloet om onder zijn begeleiding meer en harder te gaan trainen. Tijdens
deze trainingen wordt extra nadruk gelegd op kracht en techniek. Marloes loopt sindsdien nog meer wedstrijden om ervaring op te doen.
Haar uitslagen op de baan zijn:
3.000 meter
30 augustus: 12 minuten en 46 secenden
10 augustus: 13 minuten en 9 seconden

5.000 meter
17 augustus: 22 minuten en 22 seconden
           

25 augustus: Halve marathon Burgh-Haamstede
Zaterdag 25 augustus deden Marloes en Rebecca mee aan de trimloop van 12,1 km in de boswachterij van Westenschouwen.
Een mooi parcours natuurlijk in ons zo vertrouwde natuurgebied, hoewel ze hier op dat moment weinig naar gekeken zullen hebben.
De uitslag was
   59.01 Marloes Priemis
1.06.25 Rebecca Hanse
           

Aemstierun
In juli en augustus is 4 keer de Aemstierun door DFS georganiseerd. Hier hebben meerdere meiden aan meegelopen, de uitslag is
te vinden op www.uitslagen.nl.
           

2 juni: Halve van Renesse
Zaterdag 2 juni werd voor de tweede keer de Halve van Renesse georganiseerd. Op deze dag waren we goed vertegenwoordigd.

Het was zwaar maar uiteraard weer over een schitterend parcours. In de uitslag waren voorspelbaarheden te zien (Marloes eindigde
uiteraard als eerste) maar ook mooie verrassingen (Petra Hogenstein eindigde binnen 2 uur en 3 minuten). Al met al zijn er deze
dag hele mooie prestaties neergezet en kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement. De mooiste foto volgt binnenkort.

De volledige uitslag was:
Halve marathon
1.53.01 Marloes Priemis
2.02.11 Rebecca Hanse
2.02.59 Petra Hogenstein
2.05.55 Anita Dalebout
2.06.04 Milanka Faasse
2.06.39 Krista Kanbolat
2.08.17 Inge Marchand
2.08.26 Petra van Bleijswijk
2.10.51 Ria Marchand
2.13.09 Rachel Starkey
2.20.40 Evelinne Huige
2.26.05 Inge van der Poort
2.31.10 Patricia van de Zande

Kwart marathon (12,1 km)
1.06.45 Benita van Oost
1.06.46 Helene Natte
1.06.55 Sandy Troost

Joanne Quist heeft meegelopen met de wandelmarathon.


Anita Dalebout op de Vroonweg, nog even en de finish is in zicht:

Rebecca Hanse in het eerste deel van de wedstrijd, zoals altijd vrolijk.

Uitslag 2011:
Halve marathon
1.20.54 Arjan Beije
1.23.07 Anjolie Engels-Wisse (geen lid van ons, maar wel snelste vrouw en dus leuk om te noemen)

2.01.11 Marloes Primies
2.03.33 Rebecca Hanse
2.08.00 Beau van Erven Dorens (uiteraard geen lid van ons, maar wel leuk om te noemen)
2.10.14 Milanka Fasse
2.12.13 Inge Marchand
2.12.13 Ria Marchand
2.14.59 Rachel Starkey
2.14.59 Evelinne Huige
2.14.59 Petra Hogenstein
2.15.01 Patricia van de Zande
2.15.12 Diana Erades
2.15.51 Petra van Beijswijk
2.23..37 Inge van der Poort


10 Km:
54.13 Krista Kanbolat
54.36 Anita Dalebout
57.06 Helene Natte
57.06 Benita van Oost
57.41 Eljo van Oeveren
57.45 Marie-jose Kroot
59.10 Krista Bergsma
1.02.41 Sandy Troost
1.05.07 Chantal Suur
_____________________________________________________________________________________________________

Dam tot Damloop
20 mei 2012 hebben 7 ladies meegedaan met de Dam tot Damloop. Een loop van de Brouwersdam tot de waterkering.
De route van 17.7 km gaat volledig over het strand. Met 14 graden, droog weer en windkracht 4 in de rug was het een prettige loop.
De uitlsagen waren als volgt:
1.30.21 Marloes Priemis
1.35.21 Inge Marchand (2010 1.44.44)
1.36.43 Rebecca Hanse
1.36.44 Petra Hogenstein
1.36.46 Petra van Bleijswijk
1.42.23 Ria Marchand (2011 1.55.02 en 2010 1.44.45)
1.44.44 Inge van der Poort (2011 1.59.26)

De volgende foto werd voor de start gemaakt, deze ladies hadden er in ieder geval zin in:

_____________________________________________________________________________________________________

Etentje met z'n allen
Vrijdag 11 mei was het weer tijd voor ons jaarlijkse uitje.
We gingen met een groep van ongeveer 20 meiden en John heerlijk eten bij restaurant Sence in Burgh-Haamstede.

Het was een zeer geslaagde avond waarop we eens in alle rust met elkaar konden praten en vooral lachen, we blijven immers ladies.
_____________________________________________________________________________________________________

Rijnmondloop Rotterdam
15 april 2012 werd de marathon van Rotterdam weer gelopen waarbij ook de Rijnmondloop van 10 km werd georganiseerd. 
Enkele dames van DFS deden weer mee met dit evenement. De uitslag was:

53.21 Inge Marchand
54.05 Sandy Troost
55.03 Ria Marchand

Voorgaande jaren hebben hier ook dames van onze groep aan meegedaan, de uitslagen waren toen:
2011
53.20 Inge Marchand
54.42 Petra van Bleijswijk
54.51 Ria Marchand
55.09 Rebecca Hanse
57.30 Inge van der Poort
1.01.20 Sandy Troost

2010
54.44 Inge Marchand
56.50 Anita Dalebout
58.10 Evelinne Huige
59.20 Rachel Starkey
59.47 Patricia van de Zande
1.00.17 Chantal Suur

2009
55.38 Inge Marchand
55.19 Magda Leijten
58.32 Ria Marchand
1.00.35 Evelinne Huige
_____________________________________________________________________________________________________

Pannekoekenloop Westenschouwen
Zaterdag 10 maart deden 9 dames van Sportvereneging DFS mee met de pannekoekenloop in Westenschouwen. Het was een
hele mooie loop waar onder andere de meeuwenduinen in zitten. Voor de één een geweldig mooie ervaring, voor de ander flink
afzien.
Er kon gekozen worden uit 15 en 7,5 km.

Eerst was de 7,5 km aan de beurt, met een uitslag van 42 minuten hebben Krista en Anita samen flink doorgelopen.
Vervolgens startte de 15 km. Het feit dat Marloes als eerste bij de finish kwam was te voorspellen, echter met een tijd van ruim
7 minuten sneller dan vorig jaar zorgde ze toch voor een verrassing. Ook de anderen hebben erg mooie tijden neergezet.

De uitslag was als volgt:
7,5 km:
42.00 Krista Kanbolat
42.02 Anita Dalebout

15km:
58.06 Arjan Beije
1.22.51 Marloes Priemis (2010: 1.30.20)
1.29.43 Petra Hogenstein
1.30.25 Petra van Bleijswijk (2010: 1.36.02)
1.32.32 Inge Marchand (2010: 1.32.40)
1.32.45 Rebecca Hanse
1.32.58 Rachel Starkey
1.36.00 Ria Marchand (2010: 1.39.07)

Petra Hogenstein kon bij de finish nog vrolijk zwaaien naar haar lieve dochtertje dat met rozen stond te wachten....

(foto: de "vaste actiefotograag" Guus Marchand, hartelijk bedankt hiervoor)
___________________________________________________________________________________________________

Halve marathon Barcelona
Zondag 26 februari 2012 hebben Evelinne Huige en Patricia van de Zande meegedaan met de halve marathon van Barcelona.
Na een goede voorbereiding leek er niets meer mis te kunnen gaan, echter het liep helaas anders. Beiden hadden
een eindtijd van 1 uur en 27 minuten, dat viel wel even tegen. Wellicht dat de zenuwen en de darmen nog niet helamaal
onder controle waren.
De thuisblijvers werden weer op de hoogte gehouden met foto's via de facebookpagina's van de meiden, waarop te zien was dat
het in ieder geval wel gezellig is geweest.


__________________________________________________________________________________________________

Trailrun by the Sea, Renesse
Zondag 26 februari 2012 vond de trailrun by the Sea plaats in Renesse. Een trailrun is geen gewone wedstrijd, maar 
voert over een ongebruikelijke en daardoor veel zwaardere route. Het was een wedstrijd van 30 km waardoor niemand van
ons het heeft aangedurfd om deel te nemen. Wel heeft een flinke groep meiden zich ingezet bij het helpen van de wedstrijd,
iets wat ook zeker genoemd mag worden.
Winnares van de vrouwen was Marlies Jongerius-Kort, afkomsitg uit Burgh-Haamstede en tegenwoordig woonachtig in
Curacao. Haar tijd was 2 uur en 35 minuten.
Klik hier voor een impressie van de sportieve resultaten van Marlies
__________________________________________________________________________________________________

Zwaarste 10 van Zeeland
Zaterdag 11 februari werd de zwaarste 10 van Zeeland gelopen. Een wedstrijd over 10 kilometer met de zwaarste duinen en
heuvels die te vinden zijn in de mooie boswachterij van Westenschouwen. Extra zwaar werd de loop dit jaar door de vele
sneeuw waar doorheen geploeterd en overheen gegleden moest worden.
De uitslag was als volgt:
55.45 Marloes Priemis
1.01.49 Rebecca Hanse

In 2011 deden aan deze wedstrijd 3 meiden van Sportvereniging DFS mee, de uitslag was toen:
55.49 Inge Marchand
56.19 Petra van Bleijswijk
56.29 Rebecca Hanse

__________________________________________________________________________________________________

Trainingskamp Spanje
Eén van de ladyrunners heeft een 2e huis in Spanje. Begin februari zijn 13 meiden en John daar een weekend naartoe geweest 
voor een onvergetelijk trainingskamp. De thuisblijvers werden via sociale media regelmatig op de hoogte gehouden met leuke
foto's en toelichtingen en zo konden zij ook nog enigszins meegenieten.
Vrijdagochtend om kwart voor vijf vertrok iedereen vanuit Renesse naar Rotterdam
om daarvandaan naar Barcelona te vliegen. Dagelijks hebben trainingen plaatsgevonden, afgewisseld met leuke
stedentrips en een bezoek aan de voetbalwedstrijd Barcelona - Sociedad.
Zondagochtend stond een wedstrijd van 13 kilometer op het programma in de bergen van Montserat met een hoogteverschil
tussen start en finish van 600 meter (en de route ging van beneden naar boven!). Zo ongeveer ingepakt als eskimo's 
verscheen iedereen aan de start, want ook in Spanje lag de temperatuur onder het vriespunt.
Marloes kwam als eerste dame over de finish (wie anders??). Bijzonder detail: ze was de eerste vrouw van de hele wedstrijd!
Haar tijd was 1 uur en 23 minuten. Kijk hieronder voor idee van de wedstrijd: 

IFramehttp://www.sv-dfs.nl/2011/plugins/editors/ckeditor/ckeditor/plugins/iframe/images/placeholder.png?t=C3HA5RM"); background-position: 50% 50%; background-repeat: no-repeat;">
Het was een weekend om nooit te vergeten en wie weet wordt het een jaarlijks evenement.....
Speciale dank aan Rachel voor het gebruik van het huis en Inge voor het regelen van de reis en in elkaar zetten van het programma.
__________________________________________________________________________________________________
           
Overzichten en statistieken 2011
Het leek een leuk idee om de statistieken van het afgelopen jaar eens op een rijtje te zetten. Bijvoorbeeld "Wie was het meest
aanwezig?" "Wie liep de snelste wedstrijden op de diverse afstanden?" enzovoorts. Echter, de moeite van het uitzoeken
was eigenlijk nogal voor niets, het antwoord is Marloes, Marloes, Marloes, Marloes enz. enz.
Maar goed, petje af hoor meid. Voor iemand die nooit gesport heeft, lijkt het er sterk op alsof je je talent te laat hebt ontdekt.

Wie weet komt er een moment dat er tijd is om de tweede en derde plaatsen ook uit te zoeken, want dan komt de rest ook
eens aan de beurt............

Op naar een mooi nieuw sportief jaar.
____________________________________________________________________________________________________________


De Zwaarste wintertraining: Rennend vanaf het sportveld naar de trap bij de duinovergang in Westerschouwen,
vervolgens 10 keer naar boven en naar beneden en weer rennend terug.
(uiteraard met keuzemogelijkheden voor een aangepaste training indien het te zwaar is)

Eén van de eerste trainingen