Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 4 90

Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Wij als derde hadden de eer om het nieuwe voetbalseizoen 2022-2023 officieel te openen voor onze vereniging. Wegens het niet beschikbaar zijn van goede velden in Middelburg, speelden we deze wedstrijd afgelopen zaterdag thuis op een uitstekend, strak en groen tweede veld. Rond 13.00 uur zou er een ruime selectie (17 man) aanwezig moeten zijn. Op vrijdagavond nog meldde Hans zich aan. Hij kwam speciaal eerder vanuit zijn vakantieadres uit Frankrijk naar huis rijden voor deze wedstrijd (wel een hoop bonje thuis met een boze vrouw en huilende kinderen. Maar papa moest zo nodig voetballen). Ook Huib snipperde op z´n werk om toch nog even een kwartiertje mee te kunnen doen (echter ging dat helaas net niet lukken). Damian moest zich jammer genoeg ziek afmelden en Jaap kan blijkbaar nog geen klok kijken, want die was pas rond 14.30 uur aanwezig. Zodat we met 14 man op de foto voor de website gingen. Je moet er toch heel wat voor over hebben om tot de wedstrijdselectie van het derde te mogen behoren. Ook onze nieuwe aankoop Kevin V. (nog net voor het einde van de transferwindow voor heel veel geld binnen kunnen halen) maakte zijn eerste minuten in ons elftal.

Nou als dit alles een voorbode is voor de rest van het seizoen, dan ziet dat er zonnig uit.

Al voor de wedstrijd werd duidelijk dat het een lastige middag zou gaan worden. De gemiddelde leeftijd van onze tegenstander was zo’n 20 jaar jonger dan die van ons. Dus op snelheid en conditie zouden we het zeker af moeten leggen. Voordat de wedstrijd kon beginnen, moesten Hans en de grensrechter van Middelburg nog even ruilen, aangezien zij beide aan de verkeerde kant stonden opgesteld ☺). Tijdens het eerste kwartier konden we toch nog aardig meedoen en met een beetje geluk kwamen we zelfs op voorsprong. Halverwege de vijandige helft ontving Duck de bal. Toen hij zag hoever het nog naar het doel was, besloot hij maar te schieten en via de rug van een tegenstander verdween de bal in de kruising achter de verbaasde keeper in het doel (0-1). Daarna hadden we weinig meer te vertellen en met het nodige kunst- en vliegwerk (prima reddingen van Patrick, bal via binnenkant paal uit het doel, 100% kansen verprutst door Middelburg, opruimacties van onze achterhoede) haalden we met een voorsprong de rust.

Met na rust Kevin W op doel, ging de wedstrijd verder waar het de eerste helft gebleven was. Volop aanvallen van Middelburg, maar lange tijd stond het vizier nog steeds niet op scherp (over heel de wedstrijd hebben wij ongeveer 50 achterballen mogen nemen, omdat zij nogal haastig over en naast het doel schoten). Bij een van onze sporadische uitvallen werd Patrick op links diep gestuurd, maar hij was zo snel, dat hij zichzelf niet bij kon houden en zonder een tegenstander in buurt onderuit ging. Ook ranselde Kevin nog een hard schot uit de kruising. Maar hetgeen waar iedereen op zat te wachten gebeurde dan toch nog. Binnen een paar minuten wist Middelburg (met het nodige geluk) 3x te scoren en was de wedstrijd gelopen. Tussendoor kregen we via Kevin en Cees nog een kans, maar de keeper bracht vlak voor de lijn redding. Echter lieten we zien dat het met onze inzet en conditie wel goed zit, want vlak voor tijd ging Robert op rechts diep en leverde een geweldige voorzet af, die door Patrick in 1x hard achter de keeper geschoten werd (3-2). De gelijkmaker zat er niet meer in en dat zou ook helemaal niet terecht zijn geweest.

Op naar volgende week zaterdag, voor de thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen SVOD 4.