Wedstrijd binnen een kwartier gespeeld -

Wedstrijd binnen een kwartier gespeeld

Wedstrijd binnen een kwartier gespeeld

FC de Westhoek'20 3

1 - 9

SVOD'22 4

Competitie

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 4 90

Datum

10 september 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na een regenachtige week en ook nog een aantal buien op zaterdagochtend en zelfs ook nog vlak voor de wedstrijd, mochten we afgelopen zaterdag met wederom een prima selectie van 16 man op een uitstekend te bespelen tweede veld en onder een stralend zonnetje (kwam ons heel goed uit, want wij zijn voornamelijk mooi weer voetballers) aantreden tegen SVOD 4.

Met Jos voor het eerst sinds lange tijd weer eens aanwezig en natuurlijk ook gelijk in de basisopstelling en met Koss (ook weer bij de ploeg) als grensrechter, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Echter binnen een kwartier was al duidelijk dat we een verloren wedstrijd
speelden. De stand was toen namelijk al 0-5. Dat we het tot aan de rust op slechts 0-7 konden houden was eigenlijk nog een wonder (mede door opnieuw prima keeperswerk van Patrick). Zelf waren namelijk we niet eens in de buurt van het doel van de tegenstander geweest.

In de rust werd dan ook rigoureus ingegrepen door de technische staf. Koss en B kwamen de achterhoede versterken en Huib kwam Robert op het middenveld assisteren. Of het nu door deze wisselingen kwam, of doordat de tegenstander wat gas terug nam, is niet bekend, maar we zaten beter in de wedstrijd en kwamen eindelijk in de buurt van het vijandige doel. Na ongeveer een kwartier spelen, werd een schot van Davey dusdanig van richting veranderd dat deze achter de verbaasde keeper in het doel verdween (1-7). Ook daarna kregen we nog een aantal kansjes (Damian ging alleen richting het doel, maar schoot iets te gehaast op de keeper, Rick werd op links diep gestuurd, maar had te weinig kracht meer over om de keeper te passeren), zonder helaas een doelpunt te maken. Ook Kevin V kreeg nog een flinke kans op ons tweede doelpunt, op de 5 meterlijn probeerde hij vanuit de lucht de bal direct op doel te schieten, maar in plaats daarvan vloog deze de verkeerde kant (terwijl Patrick vorige week nog had laten zien hoe het wel moet).

Jammer genoeg kregen we in de laatste 5 minuten toch nog 2 doelpunten om onze oren, waardoor we de tweede helft nipt met 1-2 verloren. Gelukkig hadden we nog wel genoeg conditie over om de derde helft winnend af te sluiten. Want zoals een bekend volkszanger ooit eens in een carnavalshit zong over lange nachten in Brabant. Het bleek dat ook wij problemen hadden met het zien van volle glazen/flesjes gerstenat. Bij ons had eveneens niemand moeite om deze direct te ledigen ☺. Waardoor deze zaterdagmiddag toch nog een beetje positief afgesloten werd.

Volgende week zaterdag onze laatste bekerwedstrijd, de streekderby uit om 12.45 uur tegen ZSC 2.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!