Zwaarbevochten deel 2 -

Zwaarbevochten deel 2

Zwaarbevochten deel 2

FC de Westhoek'20 3

1 - 0

ZSC'62 3

Competitie

5e klasse 505

Datum

18 april 2023 18:30

Scheidsrechter

L. Verhage

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Of wij het als het derde nog niet druk genoeg hebben, mochten we afgelopen dinsdagavond opnieuw een wedstrijd spelen. De derby tegen Z.S.C. 3 was aan de beurt. Met wat gepuzzel konden we toch een prima selectie presenteren. Tijdens de warming-up werd al snel duidelijk dat onze tegenstander (en dat niet voor het eerst dit seizoen) een elftal op de been bracht, wat voornamelijk bestond uit spelers uit hogere elftallen.

De eerste helft hadden we het lastig. We kwamen moeilijk in de buurt van het doel van onze tegenstander. Op enkele slappe schotjes na, waren we niet echt gevaarlijk. Dat was richting ons doel wel anders. De grootste kans, een kopbal op zo’n 10 meter van het doel, werd echter door een voortreffelijke redding van Rik via de buitenkant van de paal tot corner verwerkt. Het was net als afgelopen zaterdag een stevige wedstrijd en na ongeveer een kwartier werd Huib dusdanig op zijn achillespees geraakt, dat hij geblesseerd het veld moest verlaten, waarna Mitchell hem kwam vervangen. Even later moest ook Davey, enigszins aangeslagen, het veld verlaten en voor hem kwam Tim onze voorhoede versterken. Z.S.C. bleef de aanval zoeken, zonder verder echt grote kansen te creëren. Tijdens deze eerste helft was ons spel ontzettend slordig (mede veroorzaakt door het nou niet echt geweldig vlakke veld). Er was veel onnodig balverlies, slechte aannames e.d. en vlak voor de rust werd dit bevestigd door Jeroen. Hij kreeg en bal aangespeeld en wilde met een strakke pass langs de lijn Tim diep sturen. Maar in plaats van de bal naar voren te spelen, raakte hij deze hobbelende bal zo slecht, dat de bal zo’n 25 meter achter hem over de zijlijn verdween (op zich heel knap uitgevoerd).

Na diverse wissels en omzettingen in de rust, gingen we met de wind in de rug en spelend richting de kantine kijken of er iets meer te halen was. Na zo’n 10 minuten resulteerde dit in een doelpunt. Oscar bracht vanaf links de bal voor het doel, en na slecht uitverdedigen kwam de bal rond de 16 meter voor de voeten van Tim (na het zetten van een goed blok door Kevin Vbm) die met links de bal in de rechter bovenhoek schoot (1-0). ZSC ging hierna nog feller aandringen, waardoor wij voorin meer ruimte kregen. Met zijn eerste actie werd Jaap (zit sinds lange tijd ook weer bij de selectie) op rechts de diepte ingestuurd, wilde de bal voorzetten, maar miste deze volledig. Dit kwam volgens hem door het slechte veld, maar dat was natuurlijk een smoes van niks. Even later kreeg Oscar de kans op de 2-0, maar hij schoot helaas recht op de keeper. Het stevige spel eiste meer slachtoffers, want in de loop van de wedstrijd werden ook Clement en Robert M dusdanig aangepakt, dat ook zij het veld moesten verlaten. Door de uitstekende leiding van de scheidsrechter (Leon, bedankt!) liep de wedstrijd gelukkig niet, zoals afgelopen zaterdag, uit de hand. Met de nodige moete wisten we de overwinning uit het vuur te slepen. Eindstand 1-0.

Heerlijk om zo’n zware wedstrijd winnend af te sluiten. Dit werd dan ook uitvoerig in de kleedkamer en de kantine gevierd. Heel lang kunnen we niet nagenieten, want zaterdag a.s. staat om 14.00 uur alweer de volgende (thuis)wedstrijd te wachten tegen Walcheren 3. Hopelijk worden we ook dan fanatiek aangemoedigd door onze geweldige supporters.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!