Sportweg 4
4471RP
WOLPHAARTSDIJK
tel. 0113-581666

Na 2 zware wedstrijden in 2 dagen, mochten we afgelopen zaterdag richting de nummer 3 van onze competitie Wolfaartsdijk 3. Iedereen had zich verheugd om nog een paar minuten van de wedstrijd van dames 1 mee te nemen, maar helaas dat was niet aan de orde. Met voor het eerst ook Bram (als grensrechter) weer in de gelederen, gingen we ons omkleden in een kleedkamer waar de geur van vroeger nog aanwezig was ☺, om daarna te gaan spelen op onze favoriete ondergrond; kunstgras. En ook nog met een stevige wind dwars over het veld.

Met Kevin W de eerste helft op doel, Ronald en Clement centraal achterin, Daan met z’n loopvermogen op het middenveld en Kevin Vbm en Davey in de spits zou het vanmiddag misschien toch goed moeten komen. Na een gelijk opgaand begin, kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Dit werd halverwege de eerste helft beloond met een doelpunt. Eerst mocht Kevin Vbm nog een vrije trap net buiten de 16 nemen, maar die bal zijn ze nu nog aan het zoeken. Echter, na een geweldige aanval werd Davey alleen voor de keeper gezet. Hij speelde de bal langs de keeper om de bal daarna in het lege doel te schuiven (0-1). Vlak voor rust werd het gelijk. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed door onze verdediging verwerkt, waarvoor hun spits de bal makkelijk binnen kon schieten. Ons slordige spel was daar mede de oorzaak van deze gelijkmaker, evenals de warrige leiding van de scheidsrechter (maar daar later meer over). Ruststand 1-1.

Na enkele omzettingen/wissels in de rust gingen we nu met Rik op doel aan de tweede helft beginnen. Het spel werd feller en in de eerste minuten van deze tweede helft lag de wedstrijd meerdere malen stil i.v.m. te stevige overtredingen. Na een kwartier kreeg Roy de bal rond de zestienmeter voor zijn voeten en heel nonchalant schoot hij deze uit de losse enkel zo in de kruising achter de kansloze keeper (1-2). Vlak daarna werd Clement dusdanig geraakt, dat hij het veld moest verlaten. Davey had gelijk de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar hij stuitte 2x op de keeper. De irritatie in het veld nam steeds meer toe door de onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter. Kevin Vbm werd meerdere keren onderuit gehaald, maar kreeg geen vrije trap, terwijl zijn schoen wel kapot gegaan was (moet je ook maar niet van die rare gekleurde voetbalschoenen aantrekken).

Hij werd ook zeer onterecht teruggefloten, terwijl hij de bal voor het inschieten had. Er werd onterecht een vrije trap aan Wolfaartsdijk toegekend, terwijl de overtreding op Ronald gemaakt werd. Uit deze vrijs trap werd dan ook nog eens de gelijkmaker op het bord gezet (2-2). Ondertussen werd Huib voor de 2x keer geveld, doordat hij een bal snoeihard in zijn gezicht geschoten kreeg (maar hij had deze ballen natuurlijk ook gewoon aan kunnen nemen). De irritatie richting de scheidsrechter nam dusdanige vormen aan, dat Kevin W wegens commentaar op de leiding door de scheidsrechter met een rode kaart vanaf de bank naar de kleedkamer gestuurd werd. Toch bleven we de aanval zoeken en vlak voor tijd werd dat bekroond met een doelpunt van Daan. Met een geweldig schot schoot hij de overwinning binnen.

Daarna in de kleedkamer, buiten een biertje de overwinning ook met een dropshotje gevierd. Bijna waren we, door Jarno, een bierflesje kwijt, maar deze kon nog op tijd gered worden. Daarna wist hij niet hoe snel hij in de kantine een nieuw krat bier moest gaan halen (wellicht kwam het door de leuke meiden achter de bar). Veel tijd om te herstellen van deze zware wedstrijd is ons niet gegund, want dinsdagavond om 18.30 uur staat de derby tegen ZSC 3 alweer op de planning.