De nieuwe kampioen? -

De nieuwe kampioen?

De nieuwe kampioen?

FC de Westhoek'20 3

0 - 7

Walcheren 3

Competitie

5e klasse 505

Datum

22 april 2023 14:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na twee pittige, maar wel gewonnen, wedstrijden, stond ons afgelopen zaterdagmiddag een nieuwe uitdaging te wachten. Koploper Walcheren 3 kwam namelijk op bezoek op ons geweldige sportpark ‘van Zuijen’. Blijkbaar valt ons spel binnen heel de vereniging op, want 1 van onze selectiespelers werd gescout en verzocht om met het eerste elftal mee te gaan. Wij dachten allemaal dat dit Jarno zou zijn (gezien zijn buitengewone interesse in de meiden achter de bar in de kantine van de tegenstander van F.C. De Westhoek 1, Wolfaartsdijk), maar het bleek toch om iemand anders te gaan. Helaas was de geweldige scheidsrechter die onze laatste wedstrijden voortreffelijk geleid had niet beschikbaar, waardoor Leendert vanmiddag de honneurs waarnam. Wegens ziekte moest Roy zich afmelden en rond 12.00 uur zaterdagmiddag kon ook Chris niet mee doen. Daarom direct allerlei lijntjes uitgezet. En met succes, want Emiel van JO17 wilde zijn vrije zaterdagmiddag wel opofferen en via via werd Jeroen D (beter bekend onder de naam Lex) ook weer eens opgetrommeld. Zodoende bleef er toch nog een prima selectie van 16 man over.
 
Het werd snel duidelijk dat Walcheren voor de punten gekomen was, want vanaf de eerste minuut gingen zij stevig (en soms zelfs over het randje) de duels aan. Na zo’n 10 minuten kwamen we ongelukkig op achterstand. Uit een corner bleef de bal een beetje in de zestien “hangen”, waarna deze door een aanvaller van Walcheren achter Patrick geschoten werd. Aanvallend konden wij daar helaas weinig tegenover stellen. Een vrije trap van net buiten de zestien werd door Damian ruimschoots overgeschoten (geen idee of ze deze bal al weer gevonden hebben). Ondertussen was Huib langs de zijlijn zwaar aangepakt (hij kon de eerste helft nog wel volmaken, maar moest zich in de rust wegens pijnlijke ribben toch laten vervangen), werd Rick bijna over de reclameborden geduwd en moest Davey zwaar geblesseerd het veld verlaten na een aanslag op zijn enkel. Vlak voor rust was er opnieuw volop tumult op het veld. Een corner werd over Patrick gekopt en deze werd net onder de lat door Clement met de hand tot een nieuwe corner verwerkt, dus penalty voor Walcheren. Binnen 2 seconden zeurden alle spellers van Walcheren om een rode kaart, zo ook geschiedde (hoe triest als je als elftal gemiddeld van 20 jaar jonger, sneller en fitter bent en in de kelderklasse op zo’n manier reageert!). Na het benutten van de penalty was het gelijk rust (0-2).

Na diplomatiek overleg op hoog niveau in de rust, had Leendert kunnen bewerkstelligen dat wij de tweede helft toch gewoon met 11 man mochten starten. Met Jeroen D op de plaats van Huib op het middenveld. Binnen 5 minuten was deze wedstrijd (was eigenlijk voor de rust al het geval) definitief gespeeld, wat toen was het reeds 0-4. Het is dat Walcheren het slecht uitspeelde de tweede helft (ze stonden ongeveer zo’n 25x buitenspel), anders hadden ze waarschijnlijk de dubbele cijfers wel gehaald. Kevin W stond nog maar net in het veld, maar moest zich ook al snel weer geblesseerd laten vervallen. Buiten dat, was er voor onze, wederom in groten getale, aanwezige supporters nog genoeg te genieten. Een schot van Damian net over de kruising. Kevin Vbm die op de keeper stuit en François die zijn schot van zo’n 30 meter net over het doel ziet verdwijnen. Ook was een nog een geweldige pass van Rick (naar wie die precies bedoeld was weet niemand, want de bal verdween namelijk gewoon over de zijlijn (en dan ook nog uitgelachen worden door je ploeggenoot)), Arjan (ik koppe nie!) die een kopduel wint door alleen maar stil te blijven staan, een prachtige strakke pass van Jeroen D op Bram (die inmiddels ook binnen de lijnen was gekomen). Maar het kan ook een waardeloze pass zijn geweest of dat Bram niet goed gestaan heeft. Geen idee. Uiteindelijk werd de einduitslag 0-7. Dus zeer waarschijnlijk wordt Walcheren 3 wel de kampioen van onze competitie.

Eindconclusie, nul punten, nul doelpunten en 2 zwaar gewonden. Gelukkig had deze voetbalwedstrijd geen invloed op onze derde helft. Want onder leiding van DJ Koss dansten de bierflesjes en bitterballen op de tafels. Benieuwd of iedereen weer fit is volgende week zaterdag voor de uitwedstrijd naar Kapelle 5.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!