4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Een uitwedstrijd, koud weer, krokusvakantie. Hoeveel spelers zouden er zaterdag beschikbaar zijn? Met behulp van Kieran en Keano van JO17 kwamen we toch nog tot 14 man. Maar helaas viel François vrijdag, wegens ziekte, af. Of hij nou ziek was van het verlies van Ajax de avond daarvoor of dat hij al buikpijn had van het idee dat hij, omdat hij die week jarig was geweest, een krat bier moest trakteren is verder niet bekend. Maar 13 spelers en nog een half fitte grensrechter zou toch net genoeg moeten zijn. Vlak voor vertrek bleek dat Akram toch moest werken, dus dan maar met 12 man weg. Toen we net onderweg waren belde Cees, dat hij met een privéjet wat eerder vanaf hun vakantieadres terug was komen vliegen en dat hij, samen met Jason, achterop zou komen. Nou dan wil je wel heel graag mee doen met het goeiste team van F.C. De Westhoek. Klasse!

Gelijk na de aftrap bleek dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. Namelijk binnen 30 seconden stonden we al 1-0 achter. En binnen 20 minuten was het al 4-0. In de tussentijd was Ronald al geblesseerd uitgevallen, net als even later ook Damian en Jarno. Op een paar corners na, kwamen we verder niet in de buurt van de keeper van onze tegenstander. Deze heeft slechts 1 bal moeten pakken en dat was na een schot van zo’n 40 meter van Mark. Gelukkig waren Cees en Jason tijdig aanwezig, waardoor we toch nog net 11 spelers op het veld hadden staan. Vlak voor rust dacht Chris dat een vrije trap van ruim buiten de zestien wel naast of over zou vliegen (net als jaren gelden in Hull. Jawel, wij spelen ook wel eens buiten onze landsgrenzen), maar de bal verdween keurig in de kruising. Nadat Davey zich verstapte en ook nog geblesseerd uitviel, sloten we de eerst helft met een 6-0 achterstand af.

Van omzettingen/wisselingen in de rust kon dus helaas geen sprake zijn. Onderweg voor de tweede helft heeft onze grensrechter (die volgens de scheids prima vlagde) een heel zielig verhaal tegen de scheids gehouden (veel blessures en nog maar 10 man over e.d.). Volgens de scheids zou het goed komen. De tweede helft begonnen we bijna net zo goed als de eerste. Nu lag de 7-0 er pas na 1 minuut in en vlak daarna ook al het volgende tegendoelpunt. Door egoïsme bij de tegenstander (veel zelf doen, over en naast schieten), maar vooral door een heleboel prima reddingen van Chris duurde het zo’n 20 minuten voordat de 9-0 viel. In de tussentijd stond Jason helemaal alleen voorin (nou ja voorin... voornamelijk rond de middenlijn) en met alle ballen die naar voren geschoten werden, kon hij ook niet veel beginnen. Wel had Robert F. nog een actie, waarbij hij 4 à 5 man omspeelde, maar jammer genoeg niet verder dan halverwege de helft van de tegenstander kwam. Toen alsnog de 10-0 viel, floot de scheidsrechter direct af. Hij had dus woord gehouden, want er waren ongeveer nog zo’n 20 minuten te spelen. We hebben hem daarvoor hartelijk bedankt.

In de kleedkamer kwamen we tot de conclusie dat deze wedstrijd net zo goed de andere kant op had kunnen vallen (het was een dubbeltje op z’n kant). We hebben de jongens van JO17 bedankt voor hun inzet (nu weten ze dat ze bij JO17 wel goed hun best moeten doen, anders komen ze in ons team terecht ☺) en alvast een wedstrijdplan voor volgende week besproken, aangezien we dan thuis om 14.00 uur deze zelfde tegenstander op bezoek krijgen. Met behulp van ons fanatieke thuispubliek moet dat toch een aanzienlijk beter resultaat op gaan leveren.