Lange Blokweg 29
4301NW
ZIERIKZEE
tel. 0111-450236

Een mooie zonnige zaterdag, lekker vroeg (12.00 uur) op onze favoriete ondergrond (kunstgras) in Zierikzee voetballen. Wat wil je nog meer? Zonder de 2 slachtoffers (Davey en Huib) die de aanslagen van Walcheren 3 nog niet overleefd hadden, maar met behulp van Lennart en Kieran en het debuut van onze nieuwste aanwinst Erik (Welkom bij het leukste team van Nederland) konden we met een wedstrijdselectie van 15 man gaan beginnen aan een pittige wedstrijd tegen een ploeg die gemiddeld zo’n 20 jaar jonger was dan ons team. Arjan had geen zin om mee te doen (ik voebal nie op nep gos), maar was wel bereid om als grensrechter te fungeren.

De eerste echte grote kans was voor onze nieuwe spits Erik, maar hij schoot alleen voor de keeper de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Daarna kregen we zo’n 8 à 9 corners achter elkaar. Ronald en Clement stonden dit achterin met de armen over elkaar gade te slaan en vonden het prima om deze middag op deze manier door komen. Uit één van deze corners kreeg Kevin Vbm een mogelijkheid om een doelpunt te maken, maar hij vergat de bal te raken. Uit het niets kwam MZC op voorsprong. Een schot van net buiten de zestien verdween onder Kevin W door in het doel (1-0). Ondanks dat MZC wel wat sterker werd, bleven we goed mee doen en vielen er zelfs ‘driehoekjes’ te zien op ons middenveld. Een pegel van Lennart van ongeveer 25 meter werd nog net door de keeper tegen de onderkant van de lat gewerkt en kreeg Erik daardoor zijn tweede kans op een doelpunt, maar hij schoot de bal helaas over. Terwijl Roy op links diep werd gestuurd en opstoomde richting het doel, floot de scheidsrechter ineens voor de rust.

Binnen een minuut in de tweede helft, lag de 2-0 er al in. Vanaf de aftrap werd de spits van MZC diep gestuurd en lobde de bal over Kevin W heen. Toch bleven we goed mee doen en na een assist van Kieran schoot Jaap (terwijl Kevin Vbm eigenlijk al een penalty verdient had) de aansluittreffer tegen het net (2-1). Al vanaf het eerste fluitsignaal waren de spelers van MZC vooral heel druk met zeuren, maar nu gingen ze nog meer praten/zeiken/ouwehoeren tegen elkaar, op ons en de scheidsrechter. Ook het spel werd grimmiger, met stevige duels en flying tackels (en die waren vaak niet op de bal gericht) tot gevolg. Ondanks dat bleven we goed voetballen en na een geweldige dribbel van Kevin Vhk schoof hij de 2-2 binnen. Vlak daarna verdiende Kevin Vbm een penalty en deze schoot hij (onze vaste penaltynemer was afwezig, waarschijnlijk had hij belangrijkere zaken te doen met zijn vriendin?) in de linkerbenedenhoek onberispelijk achter de kansloze keeper (2-3). En via onze top transfer aanwinst Erik werd het zelfs ook nog 2-4. De sfeer werd daarna nog minder plezierig, zowel binnen als buiten het veld  (Kieran ruziet met tegenstander, Mark die na schopt, Roy die ondersteboven werd gelopen, bepaalde verwensingen van de zogenaamde “supporters” achter het doel bij Kevin W). Door een miscommunicatie bij de eerste paal, werd een corner door Kevin Vhk helaas in eigen doel gekopt (3-4). MZC bleef daarna heel hoog druk zetten, waar we helaas niet meer onderuit konden voetballen. Een schot van net buiten de zestien belandde op de lat en uit de rebound werd de 4-4 binnengeschoten. Na onze aftrap floot de scheidsrechter gelijk af. Hij was er blijkbaar helemaal klaar mee, want eigenlijk waren er nog een paar minuten te spelen. Dat ze bij MZC heel blij en gelukkig waren met een punt, terwijl bij ons de teleurstelling overheerste, zei heel veel over deze wedstrijd. Er was deze middag echter toch een winnaar en dat was, zoals eigenlijk altijd bij onze wedstrijden, het aanwezige publiek.

Tijdens de derde helft op het zonnige terras van onze kantine, deze wedstrijd tot in de details nog even geanalyseerd. Conclusie, opnieuw een enerverende middag en heel knap dat wij met ons elftal wederom niet van MZC verloren hebben. Nu op naar onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Zaterdag 13 mei a.s. tegen Kapelle 5. Uiteraard reken we ook dan weer op een massale toeloop van F.C. De Westhoek fans en supporters.