We spelen voor Sinterklaas (niet zo raar in deze tijd☺) -

We spelen voor Sinterklaas (niet zo raar in deze tijd☺)

We spelen voor Sinterklaas (niet zo raar in deze tijd☺)

Walcheren 3

3 - 1

FC de Westhoek'20 3

Competitie

5e klasse 505

Datum

26 november 2022 12:45

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Bonedijke
Olympiaweg 9
4383BB
VLISSINGEN
tel. 0118-468113

Eind november, uit richting Vlissingen tegen de nummer 2 van de ranglijst en al om 12.45 uur op een zwaar veld aftrappen. Dat moest haast wel voor personele problemen zorgen. En inderdaad 10 man die zich hadden afgemeld, maar gelukkig waren er toch nog 14 die mee wilden doen. En met behulp van Daan (tweede was afgelast) zouden we dus met een prima selectie aan kunnen treden. Echter vrijdagavond reeds een afmelding (werk) en op zaterdagochtend nog iemand die niet op komt dagen! Gelukkig kwam Ronald met nog een paar spelers van JO17 vanuit Middelburg aansluiten, waardoor we alsnog met 16 man aan de aftrap stonden.

Ondanks dat Walcheren wel iets beter was dan wij, deden we in het begin van de wedstrijd zeker niet onder voor de nummer 2. Het eerste schot op doel kwam dan ook van ons. Van net buiten de zestien schoot Daan echter recht op de keeper. De schoten die we daarna produceerden, waren van een aanzienlijk minder niveau (voornamelijk over en naast). Halverwege de eerste helft leek Walcheren op voorsprong te komen, echter werd het doelpunt zeer terecht door de goed leidende scheidsrechter afgekeurd wegens een overtreding die vooraf op Daan was begaan. Even later viel, na een goedlopende aanval, helaas toch de 1-0. Ook na deze tegenslag bleven we, zonder echt gevaarlijk te worden, volop de aanval zoeken. Maar op slag van rust werd een foute breedte bal opgepikt door de spits van Walcheren en onberispelijk langs Patrick binnen geschoten. Dit betekende dus 2-0 en ook gelijk rust, want er werd niet eens meer afgetrapt.

In de tweede helft, met een JO17 middenveld (Emiel, Julian en Yuri), gingen we op zoek naar de aansluittreffer. Deze viel bijna vanuit een corner. Deze werd namelijk door Kevin V op doel gekopt, maar door een verdediger van de lijn gehaald. Ook aan de andere kant was een kopbal bijna raak. Clement raakte een voorzet vanaf rechts dusdanig dat Patrick alles uit de kast moest halen om deze tot corner te verwerken. Nadat Daan van rond de zestienmeter een schot richting de kruising door de keeper gekeerd zag worden, viel jammer genoeg de 3-0. Opnieuw was dit een cadeautje, want een foutieve terugspeelbal werd door de aanvaller van Walcheren in tweede instantie binnen geschoten. Ook na deze tegenslag bleven we op zoek gaan naar een doelpunt. En een kwartier voor tijd viel deze dan ook. Yuri werd binnen de beruchte lijnen neergehaald (was het wel een overtreding of liet hij zich wel heel makkelijk vallen? Z’n trainer bij JO17 heeft ‘m zeer waarschijnlijk laten zien hoe je dat precies moet doen ☺) en de scheidsrechter floot voor een strafschop. François werd belast met het nemen van deze penalty. Gezien zijn eerdere misser vorig seizoen in Oosterland, was de druk op zijn schouders uiteraard enorm groot. Toch is het dan grootte klasse dat hij, ondanks deze geweldige druk, het toch voor elkaar kreeg om de keeper de verkeerde kant op te sturen en de bal nu wel keurig binnen te schieten (3-1). Daarna waren we niet meer bij machte om nog tot echte kansen te komen. Een terechte maar ook een beetje ongelukkige nederlaag deze middag. Jongens van JO17 hartelijk dank voor jullie inzet deze wedstrijd.

Zaterdag a.s. spelen we eindelijk, na anderhalve maand, weer eens een thuiswedstrijd. We spelen dan namelijk de eilandelijke derby om 14.00 uur tegen WIK 2. En aan alle voetballiefhebbers, kom kijken! Want een legendarisch lid van onze vereniging heeft afgelopen zaterdagmiddag in de kantine aangegeven voor deze wedstrijd graag weer eens deel uit te willen maken van onze wedstrijdselectie. Dus, kom op tijd want vol is vol en het zou zo maar eens een uitverkocht huis kunnen betekenen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!