4486BB
COLIJNSPLAAT
tel. 0113-695667

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag vertrokken we met 11 man richting Zierikzee om via de Zeelandbrug naar Colijnsplaat te rijden om daar eerst Patrick nog even bij de bushalte op te pikken en dan tegen hun derde te gaan voetballen. De KNVB had het namelijk opnieuw weer voor elkaar gekregen om voor ons een uitwedstrijd op Noord-Beveland in te plannen tijdens de kustmarathon, zodat wij net als heel vroeger (nu dan gelukkig wel tolvrij) deze route moesten nemen. Dat we slechts met 11 man vertrokken had diverse oorzaken. Donderdagavond na de wederom druk bezochte training meldde een speler zich om een dubieuze reden af. Iets met een weekendje weg met z’n vriendin en dingen die moesten gebeuren?! Wegens de wet op de privacy moeten wij u de naam van deze speler onthouden. Vrijdagmiddag nog een afmelding van iemand die dacht dat hij heel handig was, maar het met 2 linkerhanden toch voor elkaar krijgt om zijn rechterduim van diverse hechtingen te voorzien (met een foto als bewijsmateriaal). Gelukkig hadden we donderdagavond kersverse vader Kevin Veerhoek dusdanig kunnen overtuigen om gezellig een potje met ons mee te ballen, dat hij ook mee ging (dus 3 spelers met de naam Kevin in ons team. Lekker handig!).

Op een prima bespeelbaar veld kregen we gedurende de eerste helft steeds meer overwicht, wat helaas niet tot grote kansen leidde. Tot aan de zestienmeter ging het goed, maar daarna hield het op. Verder dan een paar matige schoten op doel kwamen we helaas niet. De wedstrijd werd wel steeds fysieker en er werden ook diverse stevige duels uitgevochten, waardoor er regelmatig iemand geblesseerd op het veld lag (wel stond iedereen al weer snel op om door te spelen, dus wellicht was het ook wel een beetje aanstellerij), wat ook de snelheid van het spel niet ten goede kwam. Aangezien ook Colijnsplaatse Boys niet tot kansen kwam (op 1 grote na, vlak voor rust) was de 0-0 ruststand dan ook voorspelbaar.

Met in de tweede helft Ronald (die ’s morgen met onze toekomst, de jongens van JO17, bij Kloetinge had gewonnen) als centrale verdediger en Kevin W als linksback gingen we nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Deze kwam er ook bijna vlak na de rust. Op links kreeg Kevin W de bal aangespeeld en van net buiten de zestien probeerde hij deze over de keeper in het doel te schieten. Deze kon met moeite de bal nog net tot corner verwerken. De overtredingen werden nog harder en sommige zelfs over het randje, wat bij verschillende spelers tot irritatie ging leiden. Gelukkig zonder dat het uit de hand liep. Na opnieuw wat slappe schoten richting (of eigenlijk juist NIET richting) doel, kregen we na een half uur de unieke kans op een voorsprong. Kevin V werd in de zestien onderuit gehaald (hij liet zich zo mooi vallen, dat hij wel bij Ronald in de leer moet zijn geweest ☺), dat de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Kevin V ging zelf achter de bal staan (er is toch een voetbalwet die zegt dat je dat juist niet moet doen?), maar hij schoot de bal zo slap in de hoek waar de keeper inmiddels al een kwartier lag, dat deze de bal klemvast kon pakken. Vlak daarna kwamen we alsnog op voorsprong. Althans! Vanaf rechts gaf Kevin V een voorzet vanaf de achterlijn die bij de tweede paal door Kevin Veerhoek binnengetikt werd. Echter de scheidsrechter floot deze af wegens buitenspel?!?!

Daarna consternatie alom, boze Westhoekspelers, want wel of geen doelpunt, wel of niet gevlagd door de grensrechter, scheidsrechter die zelf zegt dat hij eigenlijk ook dacht dat het geen buitenspel was. Eindconclusie na een paar minuten over en weer discussiëren; geen 0-1 en een vrije trap wegens buitenspel. Gelukkig kwamen we daarna toch op voorsprong. Kevin V haalde van zo’n 20 meter verwoestend uit (zeker nog boos over zijn slecht genomen penalty) en liet de keeper kansloos, 0-1. Wegens heldhaftig optreden van Patrick, werd de gelijkmaker voorkomen en kwamen vlak voor tijd, via een schitterend schot van Kevin W in de rechter bovenhoek, ook nog op 0-2. De eerste punten van het seizoen dan dus ook binnen.

Helaas voor alle voetballiefhebbers uit Aemstie en omstreken. Maar volgende week spelen we opnieuw een uitwedstrijd. Nu tegen ’s-Heer Arendskerke 4.