4321TD
KERKWERVE
tel. 0111-450428

Hemelvaart weekend, dus een berg afmeldingen (benieuwd wat het volgende week met Pinksteren gaat worden). Onder de afmeldingen was ook Huib, die zo nodig z’n 50e verjaardag moest vieren (en dat dan weer zonder ons, beetje jammer allemaal ☺). Maar gelukkig, mede dankzij een aantal spelers van het tweede, konden we toch een prima selectie op de (voetbal)mat leggen. Lekker weer, het zonnetje schijnt en een prima gevulde bank.

Wij trappen af en binnen 1 minuut had het zomaar 2-1 kunnen staan (twee enorme kansen voor WIK en een niet te missen kans door Kevin Vbm). Maar geen doelpunten en er werd gelukkig (voor ons dan) niet gescoord. Daarna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af en werd het spel wat steviger. Binnen een kwartier moesten Jarno (spierblessure) en Robert M (enkelblessuren na een harde tackel) gewisseld worden. Alhoewel Luuk volop zijn best deed om zijn tegenstanders gevaarlijk te laten worden (hij zet gewoon 2x keer de spits van WIK alleen voor de goal), maar door prima optreden van Rik, kwamen zij niet tot scoren. Na een dieptebal op rechts ging Brian alleen op de keeper af en schoot hij de bal strak in de linker benedenhoek achter de kansloze keeper binnen (0-1). Vlak voor rust werd het ook nog 0-2. Er was wat commotie over een uitbal, maar er werd verder, ook door de scheidsrechter, niets mee gedaan. Tim kon dus alleen op de keeper af (terwijl de hele verdediging van WIK bleef staan, want het was toch een inworp of buitenspel of misschien wel allebei) en hij schoot onberispelijk de 0-2 binnen. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd er nog volop gelobbyd, want Bas (oud super aanvaller van het eerste van D.F.S. en vader van Daan) was aanwezig om ons geweldige spel te aanschouwen en werd vriendelijk, doch dringend, verzocht om mee te doen. Want Jarno en Robert M waren dus al geblesseerd uitgevallen en Bram had eigenlijk ook niet zoveel zin om mee doen (vlaggen ging ’m heel goed af trouwens), dus werd het een beetje krapjes allemaal. Gelukkig liet hij zich overhalen (op de schoenen van bram) en hadden we zodoende toch nog 2 wissels voor de tweede helft.

Na zo´n vijf minuten schoot (nou ja schoot, was eigenlijk meer een rollertje) Kevin Vbm de 0-3 tergend langzaam binnen. Daarna werd het (voornamelijk vanuit WIK) steeds grover, steviger en vervelender, zonder dat ze echt gevaarlijk werden. Want onze achterhoede met Damian, François en Jeroen stond als een huis. Inmiddels was Bas ook binnen de lijnen gekomen, maar toen Kevin Vbm door de scheidsrechter met geel 10 minuten (of misschien wel 15 minuten) werd weggestuurd (terwijl het gewoon een 100% penalty was (François was van achteruit namelijk al onderweg om deze te gaan nemen) werd het toch wel lastig om nog gevaarlijk te worden. WIK drong verder wel aan en opnieuw vond Luuk het wellicht zielig voor hun door wederom een aanvaller van WIK alleen voor Rik te zetten, maar ook nu was deze kans niet aan hun besteed. Zonder dat zij verder echt gevaarlijk konden worden, werd het spel werd nog grimmiger. Tim greep iemand bij de keel en Brian werd vol in zijn gezicht geslagen, maar met de mantel der liefde werd alles weer bedekt. Rik had vlak voor tijd nog een geweldige redding, waardoor we de 0 hielden en 3 punten binnen sleepten.

Daarna nog even het terras van ons sportpark onveilig gemaakt (ook hier stonden nog verschillende oud spelers toe kijken. Hoe mooi zou het zijn als zij, net Bas, ook de voetbalschoenen weer eens uit de kast haalden om gezellig mee te komen doen) en op naar onze laatste wedstrijd van dit seizoen, volgende week uit naar ’s Gravenpolder tegen Apollo 4.