Teleurstellend! -

Teleurstellend!

Teleurstellend!

FC de Westhoek'20 3

1 - 2

Colijnsplaatse Boys 3

Competitie

5e klasse 505

Datum

11 februari 2023 14:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Afgelopen donderdag 18 man op de training (zie verslag en foto’s op onze mooie website) en 17 spelers in de wedstrijdselectie. Dat zou toch goed moeten komen voor onze wedstrijd tegen Colijn. Helaas vielen vrijdagmiddag Damian en Patrick nog geblesseerd af, maar dan alsnog met 15 man een prima gevulde selectie. Met Arjan als laatste man (Clement te geblesseerd om te spelen, maar wel actief als grensrechter) en Jaap S de eerste helft (zou in de tweede helft afgelost worden door Leon) als scheidsrechter en Ali in het begin van de wedstrijd als grensrechter voor onze tegenstander, gingen we vol goede moed aan deze wedstrijd beginnen.

Al in het begin van de wedstrijd klonken de voetbalclichés over het veld (kantelen (meestal doen we dat trouwens de derde helft in de kantine ☺, één komen, ééntje gaan). We waren wel iets sterker, maar toen al was het veldspel matig en heel slordig. Op een paar kleine schietkansjes na waren we niet echt gevaarlijk, evenals Colijn trouwens. De eerste echte mogelijkheid op een doelpunt kwam uit een vrijetrap net buiten de zestien. Robert ging achter de bal staan, maar schoot deze net naast de ballenvanger. Een enorme knal van Roy verdween daarna via het bovenbeen van een verdediger snoeihard op de lat, maar de grootste kans kwam even later voor Kevin V. Een bal vanaf rechts vloog over de gehele verdediging heen, waar Kevin vrij stond en de bal prima aan nam. Echter toen hij op doel wilde schieten, gleed hij uit en produceerde slechts een rollertje. Even later was het aan de andere kant wel raak. Kevin W kwam uit z’n doel en wilde een diepe bal achter onze verdediging pakken, maar ook hij gleed daarbij uit en nam daarmee ook een aanvaller mee, waardoor de bal op de stip ging. Deze werd feilloos benut door de keeper (oud spits) van Colijn (0-1). Vlak voor de rust kregen we nog een mogelijkheid, door opnieuw een vrije trap net buiten de beruchte lijnen. Nu was het François zijn beurt, maar zijn schot verdween net over de lat. Ruststand 0-1.

Met de wisselingen in de rust, probeerden we de gelijkmaker te forceren, maar opnieuw was ons spel zeer slordig. Soms haalden we zelfs eigen spelers onderuit (waarom werd daar eigenlijk door de scheids niet voor een overtreding voor gefloten?) Colijn werd wel diverse malen gevaarlijk, maar door prima keeperswerk van Chris (was Kevin W op doel komen vervangen) en slecht afwerken van de spitsen, bleven we heel lang in de wedstrijd. Ongeveer een kwartier voor het einde de 0-2 gemaakt. Een voorzet van rechts werd prima binnengelopen bij de tweede paal. Uit het niets kwamen we toch aan de aansluittreffer. Een hoge vrije trap vanaf rechts werd, tussen een aantal verdedigers in, door Robert F achter de keeper geschoten. In een poging om toch nog een gelijkmaker op het bord te zetten, kwam ons geheime wapen in de spits te spelen.  Alhoewel hij al doodversleten op de bank had plaatsgenomen, moest Arjan toch nog als target man, supersub, plan C, stormram in spits plaatsnemen. Jammer genoeg kwam het niet verder dan een kopbal (ik koppe nie!) net naast. Davey kreeg de laatste kans, echter na het passeren van een paar verdedigers, kwam ook hij niet verder dan een slap rollertje. Al met al een teleurstellende wedstrijd en uitslag. Eindstand 1-2.

Daarna in de kantine onder het genot van enkele biertjes en porties bitterballen wederom tevergeefs geprobeerd te achterhalen waarom het allemaal zo slordig was. Tevens gelijk even voor zondagochtend een kraanbedrijf geregeld om een aantal mensen uit bed te takelen ☺. Hopelijk is iedereen volgende week zaterdag weer aanwezig en fit om de Straô te overleven.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!