Overvolle selectie -

Overvolle selectie

Overvolle selectie

FC de Westhoek'20 3

1 - 6

Kloetinge 7

Competitie

5e klasse 505

Datum

24 september 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag had ons derde elftal de eer om de nieuwe dug-outs langs het hoofdveld officieel in gebruik te nemen. Met een overvolle selectie van 19 man (terwijl er maar 18 tenues beschikbaar zijn! Maar dit werd vakkundig opgelost, door onze razende reporter op het terras van de kantine te laten plaatsnemen i.p.v. op het veld, zodat hij de wedstrijd ook eens op een andere manier kon beleven) konden deze dus volop benut worden. Helaas moest Davey zich vlak voor de wedstrijd ziek afmelden, maar aangezien Hans een paar snipperuren had opgenomen was er nog keuze genoeg om de wedstrijd te beginnen. Ook gezien Damian, Robert en Cees alleen de eerste helft mee zouden doen.

In de eerste helft hadden we niet heel veel te vertellen en stonden we, ondanks uitstekend keeperswerk van Chris, na een half uur met 0-2 achter. Ons enige echte wapenfeit in deze eerste helft was een knal van Kevin V van ruim 20 meter, die boven de kansloze keeper op de lat uiteen spatte. Via een mooie aanval werd het vlak voor rust ook nog 0-3. Tijdens de wedstrijd en in de rust kreeg onze reporter heel veel positieve (helaas ook een enkele mindere) reacties op ons (positie-)spel, inzicht, inzet van alle aanwezige voetbalanalisten, kenners,
deskundigen, betweters, mopperaars e.d. Daar kunnen we als team misschien wel iets mee ☺

In de tweede helft, met François en Kevin W in de spits, spelend naar de kantine en aanmoedigingen vanaf het terras, zochten we de aanval. Na een kwartier had dit succes. Kevin W stoomde op rechts op volle snelheid achter een diepe bal aan. Net binnen de zestienmeter schoot hij deze strak diagonaal achter de verbaasde keeper in de linkerbovenhoek (1-3). Zo’n vijf minuten later kreeg François de mogelijkheid op de aansluittreffer. Hij kreeg zomaar de bal van de keeper in z’n voeten geschoven. Maar i.p.v. te proberen deze direct over de keeper te lobben en de 2-3 aan te laten tekenen, probeerde hij tevergeefs Kevin W aan te spelen. Nadat Chris binnen een paar seconden diverse reddingen met handen en voeten had uitgevoerd, werd het vlak daarna toch 1-4. Dat de eindstand nog opliep naar 1-6 was (zoals ze altijd heel fraai zeggen) slechts voor de statistiek.

Alle ontvangen input van de deskundigen op het terras zal deze week in alle computermodellen ingevoerd worden, zodat we dit allemaal kunnen overleggen tijdens onze wekelijkse (video-)analyses op donderdagavond na de training. De KNVB heeft het voor het zoveelste jaar achtereen opnieuw voor elkaar dat wij tijdens de kustmarathon weer over de stormvloedkering mogen om op Noord-Beveland te gaan voetballen. Volgende week zaterdag namelijk de uitwedstrijd om 13.30 uur tegen Colijnsplaatse Boys 3.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!