4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Een troosteloze zaterdagochtend was het, die 15 oktober waarop wij van “de Westhoek” moesten aantreden tegen MZC. Voor het gemak “Zierikzee” genoemd, dat klinkt toch beter dan zo’n afkorting.

Wij hadden de voorgaande wedstrijd gewonnen en wilden uiteraard deze goede lijn doortrekken. Echter kwam Zierikzee niet om cadeaus uit te delen en de week ervoor hadden zij van koploper Kloetinge gewonnen. We waren dus gewaarschuwd. Volgens onbevestigde berichten zouden zij de Westhoek wel even komen verslaan en zodoende stond er een grote selectie met louter jonge spelers, inclusief trainer en meegereisde supporters op het sportpark in Haamstede.

Nu laten wij ons nooit gek maken vooraf en hadden ook wij, ondanks enkele afzeggingen, een groep van 15 spelers op de been. Omdat onze aanvoerder, leider en sterspeler Clement een Ouzo-proeverij op Kreta aan het ondergaan is, nam Kevin Verboom de leiding op zich en stond er een goede opstelling op het bord en hadden we een “sterke bank” tot onze beschikking. Het weer was inmiddels opgeknapt en om 14.00 uur volgde de aftrap.

Het was duidelijk dat onze jeugdige tegenstander over meer loopvermogen en veel felheid beschikte, dus was een goede organisatie en teamwork van onze kant een vereiste. De 1e helft ging aanvankelijk redelijk gelijk op. Zierikzee had wel wat meer balbezit en overwicht, maar onze verdediging stond goed en iedereen knokte voor iedere bal. Met o.a. Kevin V. en Kevin S. op het middenveld die fel de bal afjoegen en Maurice (met zijn basisplaats) die het niveau met geen enkel probleem kon volgen, werd er fel weerstand geboden. Dit resulteerde al snel in een afstandsschot van Mark, die maar net naast ging.

Niet veel later legde Robert ook aan voor een schot, niet echt hard, niet echt geplaatst, maar door een verraderlijke stuit en de natheid van de bal, had de keeper toch zoveel moeite met de bal, dat deze in het net belandde. De keeper beweerde na afloop de zon recht in z’n ogen te hebben gehad. Dit is wel opmerkelijk aangezien hij de zon in z’n rug had, maar dit terzijde. 1-0.

En bepaald niet onverdiend.

Zierikzee drong hierna wel aan, maar met “Duck” als laatste man, altijd fijn zo een rots in de branding, en daaromheen Mark, Ali en Klits kwamen ze niet echt tot opgelegde kansen, hoewel onze doelman Patrick wel een paar keer in actie moest komen. Zodoende kwam de 1-1 ook echt “uit de lucht vallen”. Een corner werd bij de 2e paal geplaatst en goed in onze goal gewerkt door een inlopende tegenstander.

Inmiddels was de sfeer langzaamaan minder vriendelijk geworden en werd er verbaal het 1 en ander uitgewisseld. Gelukkig bleven de duels over het algemeen redelijk sportief en ging het nog altijd redelijk op en neer zonder dat beide partijen echt gevaarlijk werden. Keeper Patrick moest nog een keer een balletje oprapen, maar tot ieders schrik verdween de bal tussen zijn benen en maakte een tegenstander dankbaar gebruik van dit buitenkansje. 1-2

Overkomt de beste, moet je maar denken. Er zouden nog genoeg kansen komen om dit foutje goed te maken. Niet veel later strekte hij zich al tot het uiterste om succesvol een bal in de verre hoek te keren. Zierikzee scoorde voor rust nog een keer, maar omdat de bal daarvoor al achter was geweest, werd deze goal terecht afgekeurd. 1-2 ruststand.

De 2e helft begonnen we met een aantal wissels; een felle Akram op de linkerkant, Jarno op de linksback, die professioneel zijn directe tegenstander uitschakelde en Julian op de rechtsback. Wat kan die jongen voetballen. Die kom je gewoon 3 keer tegen als aanvaller. Wat wil je, met ‘de meester’ als vader. De appel valt niet ver van de boom. Jaap had Davey al vervangen die last kreeg van een blessure, maar later gelukkig weer kon invallen.

De 2e helft verliep niet heel anders dan de 1e helft. Met vlagen kwamen we een beetje onder druk te staan, maar we deden goed mee. We hadden al opgemerkt dat hun keeper geen enkele bal in 1 keer klemvast had, dus waren we bij onze doelpogingen en corners zeer alert. Na een vrije trap van Kevin V. had hun keeper weer de nodige moeite om de bal te controleren en vervolgens was Kevin S. eerder bij de bal en legde hij hem opzij voor Cees die de bal vervolgens voor het intikken had. Een verdiende goal voor onze hardwerkende en mee verdedigende spits. 2-2.

Hierna ging het redelijk gelijk op, maar Zierikzee kreeg steeds meer haast om de winnende goal te maken. Met veel wisselspelers probeerden ze iets te forceren, terwijl er bij de Westhoek al mensen met pijntjes, krampjes en dat soort dingen, noodgedwongen vervangen moesten worden.

De laatste 10 minuten was het vooral tegenhouden en billenknijpen. Een snoeiharde kopbal die op miraculeuze wijze (met zijn hoofd?) werd gekeerd door Patrick. Een spetter op de lat, een carambole (wel of niet over de doellijn?), en nog een aantal cruciale reddingen brachten ons, ook met dank aan het thuispubliek, dat als een 12e man aanmoedigde, met veel kunst(heup) en vliegwerk naar het eindsignaal. 2-2 Eindstand.

Wij konden tevreden terugkijken naar hoe we als een echt team, deze geduchte tegenstander, op een gelijkspel konden houden. We kijken uit naar de return.