Laatste thuiswedstrijd seizoen -

Laatste thuiswedstrijd seizoen

Laatste thuiswedstrijd seizoen

FC de Westhoek'20 3

0 - 6

Kapelle 5

Competitie

5e klasse 505

Datum

13 mei 2023 14:00

Scheidsrechter

L. Verhage

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Ondanks het ontbreken van Huib (nog altijd geblesseerd na de aanslag van Walcheren 3), François (zat in Eindhoven al klaar voor het kampioensfeest van zijn cluppie uit Rotterdam (wij begrepen het niet helemaal), Chris (die zaterdagochtend vroeg de halve buurt uit bed trommelde met z’n kluswerkzaamheden), Kevin Vhk (die opnieuw gedegradeerd was naar het eerste elftal) en Erik (ons spelniveau is zo hoog dat hij na zijn debuutwedstrijd vorige week afgelopen donderdag op de training af moest haken met hamstring problemen) was er toch een volle selectie op de been voor onze laatste thuiswedstrijd tegen Kapelle 5. En ook het terras voor de kantine zat goed vol met onze vaste supporters schare. Voordat we begonnen de jongens van JO17 nog hartelijk bedankt voor hun inzet dit seizoen in ons team en deze getrakteerd op een lekkere slagroomtaart.

Het begin van de wedstrijd was nog redelijk gelijk opgaand, zonder dat er echt grootte kansen ontstonden. Wat ongelukkig kwamen we 0-1 achter en via de binnenkant paal werd het ook vlak daarna 0-2. Kevin Vbm dolde op de achterlijn zijn tegenstander en schot de bal bij de eerste paal binnen. Echter de grensrechter had (terecht of onterecht) voor een achterbal gevlagd en helaas ging de verder prima leidende scheidsrechter daarin mee, dus geen aansluittreffer. Even later moest Jeroen flink naar adem happen, nadat hij de bal binnen onze zestienmeter snoeihard tegen zich aan geschoten kreeg (de buikspieren zijn nog niet helemaal afgetraind ☺). Ondanks een paar prima reddingen door Kevin W met z’n voeten (zou hij misschien niet weten dat je als keeper de bal ook mag pakken), werd het vlak voor rust toch nog 0-3.

Onze grensrechter de eerste helft, Bram, ging in de tweede helft op linkshalf spelen en werd als vlagger vervangen door z’n jongere broer Huib. Verder kunnen we over deze tweede helft zeer kort zijn. Op een paar corners en een schotpoging van Ronald na hadden we niks te vertellen. Rick zocht nog wel even ruzie met zijn directe tegenstander, maar spannender werd het niet. Eindstand 0-6. Na de wedstrijd moest iedereen nog even zijn buik inhouden, om een beetje fatsoenlijk en toonbaar op de elftalfoto zichtbaar te zijn (u mag zelfs beslissen of dat gelukt is).

Waarschijnlijk had iedereen tijdens de wedstrijd zijn krachten gespaard, want uiteraard waren we in de derde helft weer wel op dreef en in vorm. De flessen bier en porties bitterballen waren namelijk wederom niet aan te slepen en waren heel snel leeg en op. Ook had iedereen nog voldoende lucht om mee te lallen met verschillende meezingers. Nu op naar de streekderby van komende zaterdag in Kerkwerve tegen W.I.K. 2.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!