Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na bijna 2 maanden zonder wedstrijd mochten we afgelopen zaterdag eindelijk weer eens, voor een in groten getale opgekomen publiek, laten zien dat we het voetballen nog niet verleerd waren. Voor de wedstrijd was de middag eigenlijk al geslaagd, aangezien iedereen in onze prachtige nieuwe trainingspakken en polo´s het sportpark betrad. Kevin en Robert hartelijk dank voor deze sponsoring. Als over een paar weken ook de nieuwe wedstrijdtenues aanwezig zijn, lopen wij, als derde elftal van F.C. De Westhoek, er voor een paar jaren weer fantastisch bij. Met een selectie van 17 man gingen we deze degradatiekraker (de nummer 11 tegen de nummer 12) vol goede moed beginnen. Onze vaste basisklant Jarno gaf voor de wedstrijd aan toch maar liever op de bank te willen beginnen (Misschien had het iets te maken met carnaval en bier? ☺)

Helaas troffen we deze middag voor de zoveelste keer een tegenstander met meerdere spelers uit hogere elftallen (jonger, fitter, sneller e.d) dus was het jammer genoeg al snel duidelijk dat het een ongelijke strijd ging worden. Die we dus ook niet konden winnen. De eerste 20 minuten ging het nog redelijk gelijk op, maar daarna werd wel duidelijk dat zij toch een stuk beter waren. Het eerste schot op doel kwam van Cees, via de keeper en de binnenkant paal kwam de bal helaas terug in het veld. Ondanks een paar geweldige reddingen van Kevin W (bij hem was er niets te merken van een carnavals kater. Behalve dan toen hij bij het wegschieten van een bal op z’n stuitje viel.) gingen we helaas de rust in met een 0-3 achterstand. Vlak voor rust mistte Robert F nog een kans op een aansluittreffer. Na een prima pass van Ronald (Duck) schoot hij helaas hard op de vuisten van de keeper.

Ondanks diverse wijzigingen in de rust, gaf dit niet het gewenste positieve resultaat. Omdat Tholen het na 0-5 een beetje lichter opnam, kwamen we toch een paar keer in de buurt van hun keeper. Eerst kreeg  Robert F een kans op een doelpunt, maar opnieuw stond de keeper in de weg en de rebound werd door Kevin Veerhoek net over de lat gewerkt. Toch werd het door Kevin V alsnog 1-5. Mede door opnieuw een aantal prima reddingen van Kevin W werd dit de eindstand. Ook omdat de verder prima leidende scheids Leon (Loen) vroegtijdig affloot (wellicht kon hij alle ellende niet meer aanzien).

De echte derde spelers van Tholen bleven nog redelijk lang hangen in de kantine om met ons de strijd aan te gaan voor de derde helft. Ondanks dat werd die derde helft toch door ons gewonnen. Nu op naar de volgende thuiswedstrijd, zaterdag 17 februari a.s. om 14.00 uur