Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Omdat een aantal vaders binnen onze selectie met hun kinderen Sinterklaas binnen moesten gaan halen, begon onze wedstrijd afgelopen zaterdag iets later, maar waardoor we een toch prima gevulde selectie hadden. Met 16 man (inclusief sinds lange tijd ook Erwin weer in de gelederen) traden we op een zwaar veld aan tegen Smerdiek 2, die slechts 1 wedstrijd verloren hadden en de rest in winst omgezet hadden. Dus het zou een zware pot worden. De tegenstander was al volop met de warming-up bezig voordat wij vanuit de kleedkamer het veld op gingen. Maar we waren er helemaal klaar voor toen de scheidsrechter (Leon (Loen)) het veld betrad.

Met de zon in ons gezicht begonnen we de wedstrijd vol goede moed en konden we gelijke strijd bieden. Kieran snapte het vlaggen niet helemaal, aangezien hij halverwege onze helft stond, terwijl de bal al bijna op onze achterlijn was, daarom nam Huib zijn taken over. Vlak na aanvang kreeg François (Cois) de bal vol op z’n gezicht en daarna ook nog een keer van Mark (die ook nog even z’n bril moest gaan zoeken), allebei slechte aannames ☺. Door een jammerlijke misser van onze keeper, op een schot vanaf rechts, verdween de bal net naast de paal in het doel (0-1). Cois gaf daarna een foute breedte pass in de voeten van de tegenstander, die gelukkig niet werd afgestraft, maar toen Jarno jammer genoeg aan de verkeerde (buiten)kant dekte, betekende dit wel 0-2. Verder dan een schot van Jaap in de handen van de keeper, kwamen wij helaas niet. Vlak daarna werd het door een schot vanaf net buiten de zestien (in alle vrijheid) 0-3. En net voor de rust ging Erwin nog alleen op de keeper af, maar een prima redding voorkwam een aansluittreffer van ons.

In de tweede helft werd er volop gewisseld, met Huib op het middenveld, Kevin V in de spits, Roy op rechtsback en Ali als voorstopper. Echter, na een heel goedkoop gegeven vrije trap, werd hieruit binnen 5 minuten de 0-4 onhoudbaar binnen gekopt. Daarna kregen we via Eric opnieuw een prima kans op een doelpunt, maar ook nu had de keeper een goede redding in huis. Ook via Robert F en Kevin V kregen we nog een paar mogelijkheden, maar helaas zonder resultaat. Na een prima redding, op een schot, door Kevin W kwam de bal bij Ali voor z’n voeten, die de bal netjes voor de spits van Smerdiek klaar legde, zodat die makkelijk de 0-5 kon scoren. Dichterbij een doelpunt dan een schot op de buitenkant van de paal van Eric kwamen we niet. Daarna werd het allemaal wat onvriendelijk ook doordat de spelers van Smerdiek, zoals al eerder in de wedstrijd, flink fel tegen elkaar tekeer gingen. Vlak voor tijd werd Clement (B) door de aanvoerder van Smerdiek, zonder dat hij de intentie had om de bal de spelen, genadeloos omver gebeukt. Gelijk hierna vond de scheids het wel genoeg en floot ruim voor het einde van de wedstrijd al af.

De tegenstander durfde waarschijnlijk de confrontatie voor de derde helft niet aan, want zij kwamen helaas niet de kantine binnen na de wedstrijd. Volgende week uit naar Scharendijke tegen ZSC 3, zonder in ieder geval Kevin W, die dan op trainingskamp naar Gran Canaria is.