Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na een zware training afgelopen donderdag, mochten we zaterdagmiddag weer aan de bak. Een wedstrijd tegen de koploper, dat wordt lastig. Zou zo maar een dikke nederlaag kunnen worden. Met behulp van Jason en Emile van JO17 (fantastisch mannen, hartelijk dank) toch een prima selectie, met ook nog Kevin V die als een speer vanuit Nijmegen komt aansluiten en Daan vanuit het tweede.

Binnen een paar minuten de 0-1 op het scorebord. En voorzet vanaf rechts kwam wat gelukkig bij hun spits die prima binnen schoot. Bij Arjan (Koss) was zijn ¨sportmaaltijd¨ wellicht wat slecht gevallen, want na een kwartier moest hij al gewisseld worden. Geheel vrijstaand werd de bal binnen gekopt 0-2. Een ongelukkig moment voor onze keeper Kevin W, want die was al op weg naar de andere hoek. Bij een van onze schaarse aanvallen werd Chris in de zestien getorpedeerd door de keeper, maar helaas had de verder prima leidende scheidsrechter Leendert het niet gezien. Francois (Cois) sprintte op volle snelheid namelijk al naar voren om de bal op de stip te leggen, maar er volgde dus geen fluitsignaal voor een penalty. Ruststand 0-2.

Cees kwam de tweede helft in het veld om samen met zijn zoon Jason te voetballen. Wat wil je als vader nog meer. Was het vlak na rust buitenspel of niet, Koss vlagde niet, en volgens een aantal deskundigen was dat correct. Via binnenkant paal werd het zodoende 0-3. In deze tweede helft speelden we wel iets meer op de helft van de tegenstander, zonder verder kansen te krijgen. Een kwartier voor het einde viel Kevin V geblesseerd uit (het in groten getale opgekomen publiek kon zijn strakke, gebruinde torso aanschouwen) en ging Chris in zijn keepersshirt en met zijn handschoenen de plaats onder de lat innemen. Ook D.B.G.C. kreeg, op wat wilde schoten over en naast, geen grote kansen meer. Op één na dan, want op 1 meter van een verder leeg doel, kreeg hun linksbuiten het toch voor elkaar om de bal over het doel te schieten. Vlak voor tijd kreeg D.B.G.C. een vrije trap net buiten de zestien. Terwijl Chris zijn muur nog aan het metselen was, floot de scheids al en werd de bal in de vrije hoek (Chris zat er nog wel aan, maar kon de bal niet keren) binnen geschoten. Eindstand zodoende 0-4.

De uitslag viel bij iedereen van ons team reuze mee en wij vonden zelf dan ook dat we daarvoor wel enkele biertjes hadden verdiend. Onze tegenstander bleef nog lang in de kantine hangen, wat op zich ook heel begrijpelijk is, met de prijzen bij hun in de kantine. Nu op naar volgende week zaterdag de uitwedstrijd bij Brouwershaven 2. Hopelijk kunnen we daar eindelijk weer eens een resultaat halen.