Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na het debacle van vorige week, hadden we afgelopen zaterdag iets goed te maken. Op donderdag wederom een stevige en zware training (wij moeten toch aan het einde van het seizoen echt wel topfit zijn), gingen we afgelopen zaterdag vol goede moed, in weer een eilandelijke derby, de strijd aan met het jonge tweede team van W.I.K. Om 13.00 uur gingen we beginnen, hoewel een aantal spelers thuis had doorgegeven dat het toch gewoon 14.00 uur of misschien eigenlijk wel 14.30 uur zou zijn (want zodoende kon er dus namelijk stiekem een langere derde helft gevierd worden ☺). Met dank aan Julian en Emiel van JO17 en later aansluiting van Daan en Oscar hadden we een flinke selectie beschikbaar.

Deze middag drie spelersduo’s vader en zoon (Ronald en Julian, Bas en Daan en Clement en Damian) op het veld, beter kan het niet. Eerste kans was voor Damian, maar hij speelde de bal helaas iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper redding kon brengen. Even later nog een prima kans voor Kevin V, maar met zijn linkerbeen was de afronding niet best (als het nou Koss was geweest, had het zeker een doelpunt opgeleverd). Uit het niets kwam WIK halverwege de eerste helft op een voorsprong. Een misverstand in de verdediging zorgde voor de 0-1.  Vlak daarna werd het uit het niets ook nog 0-2. Een waardeloze voorzet verdween per ongeluk over Kevin W (ondanks dat hij ver van de grond kwam (er paste net geen Zierikzeesche Nieuwsbode onder)) en net onder de lat in het doel. Hierna speelde we verder toch een prima wedstrijd, met grote kansen voor Damian (alleen op de keeper, net naast), Julian (diverse klutsballen uiteindelijk in de handen van de keeper) en vlak voor rust voor Bas, die geheel vrij staand voor het doel de bal verkeerd raakt. Ruststand 0-2.

Met Bram, die na lange tijd zijn rentree weer maakte, in het veld, gingen we in de tweede helft opzoek naar de aansluittreffer. Ondanks dat W.I.K. wel sterker was, bleven we toch heel lang op de been. Mede dankzij een paar uitstekende reddingen van Kevin W. Halverwege deze tweede helft pakte zij zelfs met een zweefduik de bal klemvast. Een kwartier voor tijd dachten wij op 1-2 te komen. Maar de niet geheel onpartijdige grensrechter vlagde (volkomen onterecht) voor buitenspel. De prima leidende scheidsrechter Chris nam het vlagsignaal over, waardoor de treffer van Kevin V helaas voor ons niet doorging. Vlak voor tijd viel er alsnog een doelpunt, dit was echter de 0-3. Bram kon de kopbal op de doellijn helaas niet meer keren. Na was gezeur en geklaag tussen beide teams, besloot Chris (geheel terecht) vroegtijdig voor het einde te fluiten. Dus helaas opnieuw een nederlaag deze midden, 0-3.

Na diverse goede gesprekken (ook met oud spelers) tijdens de dus langere derde helft, konden we eigenlijk wel constateren dat we vanmiddag toch best een redelijke wedstrijd hadden gespeeld, maar dat we onszelf niet beloont hebben met 1 of meerdere doelpunten. Misschien dat dat volgende week gaat gebeuren in de uitwedstrijd tegen Colijn 3.