Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Een thuiswedstrijd, dus dat betekent weer voldoende spelers beschikbaar. Want met een selectie van 17 man (Roy, Stephan en Kevin V waren weer voldoende fit, maar helaas viel Davey vlak voor de wedstrijd nog af) was er voldoende keus voor onze technische staf. De jonge gasten van Brouwershaven 2 (met een oud teamgenoot en bekende Nederlander (zijn gigantische misser is nog steeds op allerlei sites terug te vinden) op doel) hadden er zin in, want een uur voor de wedstrijd, terwijl wij allemaal nog netjes met een bakje koffie langs de lijn naar de wedstrijd van het tweede stonden te kijken, gingen zij al aan de warming-up beginnen. Tijdens de wedstrijd van het tweede gaf Cees trouwens nog een no-look pass strak in de voeten van de tegenstander (die daar overigens niets mee deed ☺).

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en de eerste kans was voor Cees. Zijn schot hobbelde helaas langs de verkeerde kant van de paal. Daarna probeerde Ronald (Duck) een aantal schot (nou ja schot!?!?)pogingen, jammer genoeg allemaal zonder succes. Mede door uitstekend keeperszicht van Kevin W (bal op de paal) en een aantal reddingen hielden we het op 0-0. Halverwege de eerste helft kon Robert F de waardeloze schoten van ons niet meer aanzien en liet zien hoe het dan wel moest. Vanaf rechts kreeg hij de bal door Roy aangespeeld en van zo’n 20 meter schoot hij nonchalant de bal onderkant lat binnen achter de kansloze keeper (1-0). Brouwershaven wisselde daarna volop en werd sterker. Maar de meest grote kansen (2 meter voor het doel ruimschoots over schieten, vlak voor een bijna leeg doel prima reddingen van Kevin W, waarvan 1x midden in z’n …) waren niet aan hun besteed. Na zwak verdedigen kwamen ze toch op 1-1 en Mark dacht vlak voor rust dat de spits van Brouwershaven wellicht bij ons hoorde. Hij speelde de bal namelijk zo in z’n voeten, maar gelukkig maakte hij geen gebruik van deze reuzekans. Ruststand 1-1.

Binnen een kwartier na rust scoorde Brouwershaven 2x en dachten bijna alle volop aanwezige toeschouwers dat de wedstrijd gespeeld was. Maar dan hadden ze geen rekening gehouden met de veerkracht en conditionele gesteldheid van ons team. Helaas moest Kieran daarna nog geblesseerd uitvallen (nadat hij getackeld was door de zijlijn bij een poging tot een inworp ☺). Maar zo’n 5 minuten voor het einde volgde er een smerige overtreding (of was het een schwalbe) op Kevin V in de zestien meter, waarna de prima leidende scheidsrechter Leon (Loen) resoluut naar de strafschopstip wees. Na topoverleg tussen Robert F en François (Cois), schot de laatste deze penalty onberispelijk binnen (2-3). En daarna was het nog niet gespeeld, want met een vlammend schot schoot Jaap (na een fantastische balaanname en passeeractie) de 3-3 op het scorebord. Gelukkig voor Brouwershaven floot de scheidsrechter vlak daarna af, anders hadden we deze wedstrijd op conditie zeker nog gewonnen.

Na het behalen van ons eerste punt van het seizoen, was het gezellig onder de douche, op het terras en in de kantine. Nu op naar volgende week zaterdag. Dan spelen wij uit in Oude Tonge tegen D.B.G.C. 3. Ondanks dat alle spelers van ons elftal al heel veel jaren op het voetbalveld staan, is er bijna niemand van ons die daar ooit is geweest om te voetballen, maar dat houdt het leuk.

Van deze wedstrijd is ook een videoimpressie beschikbaar!