Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na het succesverhaal van vorige week tegen VCK was iedereen zeer gemotiveerd om er deze zaterdag weer wat moois van te gaan maken, ditmaal kregen we de kans om ons te revancheren tegen Serooskerke 4 waar we uit van hadden verloren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat topspits Jordy en Oscar de wedstrijd moesten gaan missen want ze gingen naar een festival, tis maar waar je prioriteiten liggen. Deze lichte teleurstelling werd opgevangen door de toppers van ‘Ut Derde die door hun afgelaste wedstrijd Kevin V en Kevin W konden missen. Ook Stijn sloot na zijn eigen wedstrijd bij de JO17 aan bij ons sterrenensemble. Wat ook niet onbelangrijk was dat als deze wedstrijd werd gewonnen we twee plekken konden stijgen in de ranglijst mits de andere teams zouden verliezen of gelijkspelen.

Met al deze informatie en een hele hoop zin begonnen we dan om 12:00 aan de wedstrijd tegen Serooskerke 4. Brian begon vandaag in de spits om de afwezige Jordy te vervangen en Merijn mocht het weer eens vanaf linksbuiten gaan laten zien. De wedstrijd begon erg gelijk opgaand en er werd door beide ploegen eigenlijk niks gecreëerd, dat was voor ons eigenlijk maar beter ook want Yannick had net na de warming-up aangegeven last te hebben maar het toch te proberen en zich op mentaliteit door de wedstrijd heen te vechten. Na ongeveer 15 minuten begonnen we toch aan te dringen bij de tegenstander die ons heel veel ruimte gaf om in te voetballen. Dan niet veel later draait Tim open en legt de bal zo af op de rand van de 16 waar Daan aan kwam lopen en hij schoot de bal hard op de keeper die hem niet kon keren en zag hem zo via zijn been in het net verdwijnen, 1-0! Nog geen 2 minuten later maakte de tegenstander 1-1 via een vrije trap. Toch werd deze afgekeurd doordat de bal bij het nemen van de vrije trap niet stil lag, dit had Tim gezien en wees scheidsrechter Paul hierop die de goal terecht afkeurde. Voor de rest gebeurde er in de eerste helft niet heel veel en gingen we met 1-0 de rust in.

In de tweede helft was Kevin V erin gekomen in de spits voor Robert waardoor Brian een linie werd teruggeschoven. Ook Yannick ging na de rust gewoon nog verder met keepen. In de tweede helft werd wel duidelijk dat Serooskerke wat beter was en dat resulteerde in veel aanvallen en kansen. Toch kwamen ze niet tot scoren doordat er goed werd verdedigt door ons, Yannick pakte een paar ballen, Maurits bezorgde de linksbuiten van de tegenpartij een moeilijke wedstrijd en Daan kopte een bal van de lijn die vanuit een corner werd ingekopt. Toch kon de gelijkmaker niet uitblijven en scoorde de tegenpartij nadat de opbouw bij Yannick misging en daarvan profiteerde de tegenstander, 1-1. Dan eigenlijk vrijwel uit het niets vallen wij aan met Maurits die de bal hoog voorgeeft op Mitchell die hem op zijn beurt vakkundig binnen knikt , 2-1! Ondanks de voorsprong konden we geen grip krijgen op de wedstrijd en bleef Serooskerke veel gevaarlijker. Speler-coach Luuk probeerde met wissels onder de druk vandaan te komen maar dit had weinig resultaat. Kevin W was erin gekomen voor Mitchell en Daan moest plaats maken voor Robert die aangaf dat hij nog veel energie over had. Ondanks alle druk bleven we in de counter best gevaarlijk, zo gevaarlijk zelfs dat Kevin V de 3-1 binnen kon koppen, maar helaas voor ons werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd, volgens Kevin V was dit uiteraard onzin en had het gewoon een geldige goal moeten zijn.

Dan in de 85e minuut scoort Serooskerke de 2-2 doordat Keano een voorzet niet goed genoeg kon verdedigen en daardoor kon de tegenstander de bal zo binnenschieten. Met nog een paar minuten op de klok konden voor de derde keer deze wedstrijd op zoek naar de voorsprong. En die voorsprong die kwam er ook doordat Kevin V een bal in de verre hoek kopte die de keeper wel kon redden maar niet kon klemmen waardoor Kevin W de bal na een flinke sprint de bal zo vanaf dichtbij kon binnenschieten, 3-2! Het geluk kon op de bank niet op want dit doelpunt betekende dat voor de tweede week op rij de punten op Burgh bleven.

Na afloop bleek dat onze directe concurrenten hadden verloren en dat we dus naar de 7e plek waren geklommen. Hierbij is dan ook de mars naar de bovenste regionen van de competitie ingezet en mogen we volgende week thuis tegen MZVC 3 gaan proberen voor de derde keer op rij te winnen.