Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Op zaterdag 4 november stond voor ons de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 5 op het programma. Dat dit een lastige pot zou worden was van te voren al bekend, want Zeelandia stond voor onze wedstrijd 2e in onze competitie. Maar uiteraard mocht dat de pret niet drukken en stonden we op zaterdagochtend met 15 man, die na de winst van vorige week hongerig waren naar een nieuwe overwinning.

Coach Quincy had ten opzichte van vorige week een paar wissels doorgevoerd in de opstelling waardoor Merijn op het middenveld begon en Maurits op rechtsback. Door deze tactische meesterzetten begonnen Lukas, Keano en Daan op de bank. Op deze manier begonnen we aan de wedstrijd, waarin al gauw duidelijk werd dat Zeelandia een klasse beter was en dat het erg lastig ging worden om hier de overwinning te pakken. Ook hielpen de weerscondities niet mee, want het regende op en af waardoor het veld heel nat en glad werd. Dit resulteerde dan aan onze kant in veel slordigheid en balverlies. Na ongeveer 15 minuten spelen kwamen we op 0-1 achterstand door een bal die op randje 16 goed werd ingeschoten. Echter leek dit alleen maar een wake-up call te zijn voor ons, want de minuten na de goal werd er meer druk gezet en werden er ook kansen gecreëerd. Brian maakte een mooie rush langs twee verdedigers en legde hem panklaar voor Dennis die het op zijn beurt wist te presteren om de bal vanaf een meter of 10 langs de verkeerde kant van de paal te laten verdwijnen. Ondanks onze opleving wisten we niet te scoren en dat was nou weer net iets waar onze tegenstander het minder moeilijk mee had. Zo scoorden ze voor rust nog de 0-2 en de 0-3 waardoor we met een ouderwets ‘’Jantje’’ de kleedkamer in moesten.

In de 2e helft werden er wissels doorgevoerd, want Oscar raakte geblesseerd aan zijn schouder en het was aan de stand ook wel duidelijk af te lezen dat het tijd was voor verandering. Lukas, Keano (die als enige foutloos was door uitstekend te vlaggen in de 1e helft) en Daan kwamen erin. In de 2e helft werd er meer druk gezet waardoor Zeelandia het soms lastig had om ons tegen te houden. Hierdoor konden we ook meer voetballen en werd er af en toe goed gecombineerd tussen het middenveld en de aanval. Toch mocht dit allemaal niet baten en kregen we de 0-4 en 0-5 tegen door een paar goed uitgespeelde counters. Hierdoor leek voor ons de wedstrijd volledig verloren en werden er nog enkele wanhoopspogingen gedaan zoals Brian die besloot vanaf de aftrap de keeper eens te testen en Nick die vanaf 35 meter zowat de windwijzer van de kerk van Burgh afschoot. Toch werden deze pogingen wel beloond met een doelpunt van Brian die op aangeven van de inmiddels niet meer geblesseerde Oscar de bal langs de keeper schoot. 1-5 met nog 10 minuten te gaan betekende dat er nog alles kon gebeuren op sportpark van Zuijen waar het soms echt kon spoken. Helaas werd onze moed snel de kop ingedrukt door Zeelandia die vanuit de counter de 1-6 binnentikte. Daarna had de scheidsrechter Loen het wel gezien in de regen en blies hij voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluitje.

Achteraf kijken we terug op een terechte nederlaag waar we het de tegenstander af en toe moeilijk hebben kunnen maken, maar zelf te weinig hebben geprofiteerd daarvan. Op naar volgende week zaterdag waar we uit tegen Dauwendaele 4 maar weer eens moeten laten zien uit welk hout we gesneden zijn.