Oude Rijksweg 102 B
4339BE
NIEUW- EN SINT JOOSLAND
tel. 0118-601834

Na de ongelukkige nederlaag tegen Luctor Heinekenszand 4 gingen we proberen er weer het beste van te maken op bezoek bij Nieuwland 2. Als we wisten te winnen vandaag konden we goede zaken doen om te proberen uit de onderste regionen te komen. Om vandaag te winnen hadden we versterkingen nodig en die kregen we ook in de vorm van Jarno, Cees, Roy en Davey.

Om 14:30 begon dan dit prachtaffiche op een zanderige en stroef veld op Sportpark Nieuwland. De eerste minuten begonnen we afwachtend en hierdoor kon de tegenstander een paar keer de bal op goal schieten zonder gevaar. Voetballend waren wij nog niet helemaal wakker waardoor er in de opbouw een hoop mis ging. Dit resulteerde in gevaarlijke aanvallen van de tegenstander die uiteindelijk de onvermijdelijke 1-0 maakte door de bal achter Yannick tegen de touwen te koppen. Blessures waren er ook al snel door het slechte veld waardoor Mitchell en Davey het veld vroeg moesten verlaten. Hierdoor kwamen Jarno en Cees erin. Dit waren echter veelbelovende wissels want we kregen steeds meer recht van aanval door Cees die iedere keer voor gevaar kon zorgen door lepe doortikballetjes. Merijn -die op linksbuiten begon- werd hierdoor een keer diep gestuurd en probeerde de bal voor te geven maar hij kwam helaas niet verder als de eerste paal, want daar schoot hij de bal tegen aan. Verder bleef de tegenstander flink druk uitoefenen en dit resulteerde ook in veel corners die gezien hun kopkracht altijd gevaarlijk waren. Jarno had dit al voorzien en wist dat hij op lijn heel belangrijk kon zijn en besloot zich daar te stationeren. Door dit tactische inzicht voorkwam Jarno de 2-0 door de bal van de lijn te koppen. Even later viel de 2-0 helaas wel doordat de buitenspelval niet goed werd toegepast en de tegenstander de bal makkelijk kon afleggen en binnen kon schieten.

Na de rust begonnen we met een gehavend elftal aan de tweede helft want Keano voelde zich nog wat ziekjes en Daan vond het nodig om naar Ajax-PSV te gaan. Desalniettemin probeerde we te blijven voetballen en daardoor kansen af te dwingen. Dit had helaas geen resultaat en tegenstander kon daardoor de 3-0 en de 4-0 maken waardoor ze gemakkelijk wonnen. Jarno besloot na eerder de 2-0 te hebben voorkomen de tegenstander diep te sturen en op die manier de assist van de 3-0 op zijn naam te zetten. Verder was het een waardeloze wedstrijd, ofwel snel vergeten en op naar volgende week waar we het op mogen nemen tegen de kampioen van vorig jaar: VCK 3.