Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Nadat we voor de tweede keer op rij hadden gewonnen mochten we ons vandaag opmaken voor de derde thuiswedstrijd op rij tegen MZVC 3. Uit hadden we 1-0 verloren in een wedstrijd waar we veel meer uit hadden kunnen halen, deze return was dan ook veelbelovend. Wat ook veelbelovend was, was onze jonge selectie. We kregen namelijk vanuit de Stijn en Jasper mee en ook Kieran was van de partij. Door deze drie versterkingen begonnen we met 15 man aan de wedstrijd.

We begonnen de eerste helft zonder wijzigingen op Stijn na dan die mocht in de basis op rechtsbuiten beginnen. We begonnen goed aan de wedstrijd en we wisten het de tegenstander in de eerste 10 minuten flink moeilijk te maken. Een paar keer werd een bal goed afgepakt en daar kwamen gevaarlijke kansen uit, alleen wisten we deze kansen nog niet te benutten. Die keeper van tegenpartij keepte goed en kon zelfs een inzet van Jordy tot 3 keer toe keren. Verder viel op dat de tegenstander niet uitweek voor een duelletje en daardoor vlogen de overtredingen ons om de oren. De tegenstander bereikte echter niet veel met dit agressieve spel en kwamen eigenlijk niet echt voor in het spel. Luuk was ongeveer halverwege de eerste helft door blessure al klaar met voetballen en wilde graag dat Robert hem kwam vervangen. Dit kon helaas niet want Robert zag zijn prioriteiten in de kantine liggen en bestel een lekker broodje. Hierdoor kwam Jasper er op de plek van Luuk in en mocht hij gaan laten zien hoeveel hij had opgestoken van de trainingen bij de JO-17.

Na ongeveer 30 minuten spelen valt dan de onvermijdelijke 1-0 gescoord door wie anders als Jordy op aangeven van Stijn die zijn basisplaats verzilvert met een assist. Niet lang daarna kregen we voor de zoveelste keer een corner. Daan gooide de bal in de pot waar hij Oscar vond die hem richting goal kopte, de tegenstander probeerde vanaf 5 meter voor de doellijn de bal weg te volleyen alleen verlengde hij hem in eigen goal. Of dit nou een goal voor Oscar is of niet, daar is na de wedstrijd nog uitvoerig over discussieert, maar veel belangrijker, we gingen de rust in met 2-0.

In de tweede helft wordt er gewisseld. Kieran en Keano kwamen erin en Merijn en Stijn gingen eruit. Robert kwam nu eindelijk wel aan speelminuten toe en hij kwam voor Mitchell erin op het middenveld. Aan het spelbeeld veranderde eigenlijk weinig in de tweede helft, wij bleven voetballen, zij bleven schoppen. Toch lieten we ons niet uit de tent lokken en gingen we door met aanvallen, dit resulteerde in veel mogelijke kansen maar weinig die op goal gingen. De tegenstander creëerde af en toe gevaar vanuit een corner maar kwam niet verder als een bal die van de lijn werd gehaald door Daan. Brian was ook hongerig voor een doelpuntje deze wedstrijd en die kwam er ook nadat hij de bal kreeg aangespeeld van Keano, zelfde opendraaide en de bal beheerst laag in de hoek schoot, 3-0. Na de 3-0 probeerden we de verdediging dicht te houden en de wedstrijd gecontroleerd uit te voetballen. Dit lukte ook precies want 3-0 was ook meteen de eindstand. Wel verdiende overwinning waarin de verdediging inclusief keeper een goede wedstrijd speelde en niks weg gaven.

Dit was de derde overwinning op rij en dat betekend dat we nog maar 3 punten zijn verwijderd van aansluiting bij de top 6. Deze drie punten gaan wij volgende week proberen te behalen om 14:30 op bezoek bij De Meeuwen 3.