Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was tegen Luctor Heinekenszand 4. Deze wedstrijd was dan ook meteen een test om te kijken hoe het team uit de winterstop was gekomen en in hoeverre het trainingskamp in Zutphen zijn vruchten had afgeworpen. Eén ding wat niet veranderd was in het nieuwe jaar was het tekort aan spelers. Gelukkig werd dit tekort goed opgevangen door mannen uit het derde die beweerde in de winterstop niet stil te hebben gezeten en klaar waren voor ook hun eerste wedstrijd van 2024.

Dus door de eerder benoemde hulp van Ut’ Derde konden we alsnog met 15 man aan de aftrap verschijnen. Coach Quincy moest helaas de maandag voor de wedstrijd weer een operatie ondergaan en moest daardoor de eerste wedstrijd missen. Gelukkig wilde selectiespeler Bart van Steen de draad  oppakken en samen met zijn assistent Brian namen hun de tactieken met ons door. De tactiek luidde als volgt: eerst aftasten en inzakken en dan kijken hoe we het best de tegenstander van de mat konden spelen. Vervolgens werd de opstelling bekend gemaakt en was er wederom een basisplaats voor Chris. Ook Davey mocht van Coach Bart in de basis startten. Met deze talenten begonnen we dan ook vol enthousiasme aan de eerste wedstrijd van 2024.

Onder leiding van scheidsrechter Loen werd er voor het eerst afgetrapt. We begonnen zoals was geïnstrueerd afwachtend aan de wedstrijd en we zakte iedere keer in. Op deze manier konden we na een paar minuten al snel uitbreken wat leidde tot een schot van Merijn die een kleine meter naast ging, de toon was dus gezet. Voor de rest gebeurde er in de 1e helft niet heel veel op een paar kleine schop partijen na. Dit resulteerde vaak in een vrije trap voor de tegenstander. De tegenstander besloot op zijn beurt een vrije trap terug te geven na een tackle op Merijn, die na eigen zegge een horrortackle had geïncasseerd en kon dus helaas ook niet verder. Vlak voor rust besloot Luuk het spel nog eens te verleggen naar de andere kant van het veld en met een mooie trap wist hij precies de bal in de voeten van de tegenstander te schieten die daardoor nog één counterkans kreeg. Deze werd gelukkig niet benut en met de brilstand nog op het bord gingen we rusten.

In de tweede helft kwam er wat meer sensatie in het spel, mede doordat coach Bart had doorgegeven aan ons dat we meer druk uit moesten gaan oefenen op de tegenstanders. Ook had de extra sensatie te maken met de wissels die waren doorgevoerd. Zo kwam bijvoorbeeld Jarno erin op de linksbuiten positie en Roy mocht vanaf rechts laten zien wat hij in huis had. Ondanks de veel belovende wissels kwamen we toch vrij snel 0-1 achter door goal waar de grens buitenspel voor vlagde maar de scheids besloot het eigen heft in handen te nemen en de goal tot onze grote teleurstelling toch goed te keuren. Voor het eerst dit jaar keken we dus tegen een achterstand aan en was het aan ons om daar wat aan te doen. We gingen gewoon verder met druk zetten en dat leidde tot een aantal kansen. Zo schoot Daan een bal van net buiten de 16 op goal maar die kon net over worden getikt. Ook Roy probeerde de keeper eens te testen door de bal hard in de handen van de keeper schieten. Helaas voor ons maakte de tegenstander de kansen wel af en kwamen we op een 0-2 achterstand nadat de tegenstander 3 man voorbij dribbelde en de bal langs Yannick schoof. Dan na ongeveer een uur spelen probeerde Daan een omhaal vanuit een voorzet. Hij miste alleen volledig de bal en dit resulteerde dus in niks (of zoals sommige supporters zeiden, een beving van 3.0 op de schaal van richter). Nog geen 5 minuten na dit fiasco gaf Davey een prachtige steekbal op Jordy die 1 op 1 kwam op de keeper en zijn kans beheerst afmaakte, 1-2. Met nog 20 minuten te spelen en overwicht in de wedstrijd leek niets onmogelijk maar helaas kwamen we niet verder als een paar schoten van Mitchell, Keano en Roy in de handen van de keeper. In de laatste minuten deed Jordy echter nog een goede poging om Nick zijn record hard en hoog over schieten te evenaren, dit lukte bijna al kwam deze poging niet verder dan de fietsenstalling. Na deze hoogtepunten vond Loen het wel genoeg geweest en blies hij voor het laatst deze wedstrijd op zijn fluitje.

We beginnen 2024 dus helaas met een verliespartij, maar er werd vandaag ook met vlagen goed voetbal gespeeld en goed druk gezet. Ofwel er zit voor de komende wedstrijden veel meer in! Volgende week nemen we het op tegen Nieuwland 2 om 14:30, laten we hopen dat we daar onze eerste punten van het nieuwe jaar kunnen halen.