Olympiaweg 9
4383BB
VLISSINGEN
tel. 0118-468113

Het tweede elftal van FC de Westhoek ondergaat een slechte seizoenstart, want er is dit seizoen in de competitie en beker nog niet gewonnen. Onder leiding van de nieuw aangestelde trainer Quincy werd er bij vlagen wel goed voetbal gespeeld, maar werd dat niet beloond met doelpunten, waardoor het tweede nu met 1 punt op de een na laatste plek van de competitie staat. Desalniettemin reisde het sterren ensemble zaterdag vol goede moed af naar Walcheren om daar op zoek te gaan naar de eerste 3 punten van het seizoen!

Met 14 man sterk gingen we naar Walcheren, de 14 man hadden we te danken aan het feit dat Merijn mee mocht doen met ons en dat Dennis besloot na 2 weken werken de draad weer op te pakken. Aan het begin van de wedstrijd werd al gauw duidelijk dat wij de ploeg waren met het meeste voetballende vermogen wat zich ook uitbetaalde in veel balbezit en wat kansjes. Na een kwartier dachten we 0-1 voor te komen door een rebound van Brian uit de vrije trap van Oscar, maar daar dacht de grensrechter anders over en de goal werd helaas afgekeurd. Later bleek dat het weinig zou uitmaken want Westhoek bleef de overmacht in de wedstrijd houden en na 25 minuten kwam dan toch de 0-1 van Jordy op aangeven van Brian. Ongeveer 10 minuten later leek het Oscar een goed idee om eens een ouderwetse zaag uit de kast te trekken en besloot zijn tegenstander van achteren eens flink op zijn enkel te raken. De scheids kon niks anders dan geel geven en hiermee Oscar 10 minuten op de bank af laten koelen. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kreeg Walcheren een corner die werd verlengd en vervolgens binnengeschoten waardoor we gingen rusten met 1-1.

Na de rust werd er door trainer Quincy een paar wijzigingen in de opstelling gemaakt, waardoor Freek, Maurits en Richard(Anjo) ook hun minuten konden maken. Anjo, normaal basisspeler werd vandaag gespaard, omdat hij gisteren de bruiloft van zijn broer Dennis (oud speler 2e) had gevierd en daar nu nog steeds plezier van had. Ondanks dat begonnen we na een peptalk van Dennis met dezelfde mentaliteit aan de tweede helft. Toch kregen we het nog lastig, omdat Freek een tegenstander neer schopte in de eigen 16 waardoor de scheidsrechter een penalty gaf. Deze werd feilloos benut en nu keken we ondanks het goede spel tegen een achterstand aan. Maar nog geen 5 minuten later besloot Brian vanaf randje 16 eens uit te halen en de bal prachtig via de binnenkant van de paal in de kruising te schieten. Deze goal gaf ons weer de moed om door te gaan, diezelfde moed leek bij de tegenstander langzaam weg te zakken. Een paar minuten later schoot een goed keepende Yannick de bal diep op Jordy die na een simpele kapbeweging zijn tegenstander uitschakelde en vrij de bal langs de keeper plaatste. Door deze goal was het voor de tegenstander helemaal klaar en vielen de doelpunten ineens als rijpe appelen. Tim tekende voor de 2-4 door de bal langs de keeper te dribbelen. De assist kwam trouwens van Anjo die liet zien ondanks de zuippartij van de dag ervoor het voetballen nog niet verleerd te zijn. Na de 2-4 volgde de 2-5 van Jordy -wederom op aangeven van Brian- die hierdoor zijn hattrick maakte.

Ook Tim ontsnapte deze wedstrijd niet aan het welbekende plakje kaas, omdat hij volgens de scheids nogal veel commentaar had na een vrije trap tegen. Rond de 75e minuut begonnen sommige spelers last te krijgen en werden er nog een paar wissels doorgevoerd waardoor Lukas en Daan nog wat extra minuten mochten spelen na hun optreden in de eerste helft. Dennis werd in de 80e minuut nog beloond voor zijn harde werken met een doelpunt dat zoals eerder deze wedstrijd op aangeven van Brian kwam. Na de 2-6 werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld en waren de eerste 3 punten van het seizoen een feit.

Al met al een goede pot gespeeld met een terechte uitslag. Complimenten aan het team en op naar volgende week thuis tegen de nummer 5 van de ranglijst: Zeelandia Middelburg 5.