Kruitmolenlaan 123
4337KP
MIDDELBURG
tel. 0118-611363

Na de deceptie tegen Zeelandia vorige week is het tijd om ons te revancheren tegen Dauwendaele 4. Een echte kraker in de onderste regionen van de 4e klasse, want Dauwendaele staat voorafgaand op de 9e plaats en wij op de 10e plaats. Je zou dus kunnen spreken van een klassieke zes punten wedstrijd.

Deze week hadden we veel afmeldingen waardoor er spelers van het derde moesten worden ingeschakeld om met 14 man te vertrekken richting Dauwendaele (Kevin W, Roy, Davey en Chris bedankt!). Dat dit niet het enige obstakel richting Dauwendaele was bleek later die ochtend want Dennis had besloten vrijdagavond de wedstrijd eens goed voor te beschouwen onder het genot van een paar goudgele rakkers. Dit zorgde ervoor dat Dennis uit zijn bed gebeld moest worden en dus iets minder scherp begon aan de dag. Later onderweg in de auto besloot coach Quincy een alternatieve route te nemen die ons niks meer opleverde dan prachtige landweggetjes en tijdverlies.

Al met al konden we nog redelijk op tijd beginnen aan de warming-up waarin basisklant Davey al meteen aangaf dat hij niet fit genoeg was om te starten, hiervoor kwam Kevin W in de plaatst. Ook voor Chris was er een basisplaats en zo begonnen we aan de wedstrijd. Al na 5 minuten kwam Dauwendaele op voorsprong en moesten we dus niet voor het eerst dit seizoen veerkrachtigheid tonen. Dennis had dit goed begrepen en besloot vanaf ongeveer 25 meter de bal over de keeper en onderkant lat snoeihard binnen te schieten, 1-1 dus. Na deze bevrijdende goal van Dennis was het hek van de dam en vielen er snel meer goals aan onze kant. Zo af Kevin W een steekbal op Tim die deze bal wist te verzilveren in een doelpunt waardoor we op voorsprong kwamen (1-2). Hierna was de tegenstander een beetje de kluts kwijt en kregen wij veel meer overmacht en werd er bij vlagen een stuk beter gespeeld als de eerste 25 minuten van deze wedstrijd. De 1-3 kwam van Daan die hiermee zijn doelpuntenrekening van dit seizoen opende door de bal laag in de korte hoek achter de keeper te schuiven. Vlak voor rust stak Brian de bal op Merijn die de bal beheerst door de benen van de keeper schoot. Hiermee opende Merijn volgens eigen zegge de Ketchupfles en zou het doelpunten moeten gaan stromen. Met 1-4 gingen we rusten op sportpark De Kruitmolen.

In de 2e helft gebeurde er niet veel spectaculairs behalve dan dat er goed werd verdedigd. Onder leiding van een goed keepende Yannick speelde de verdediging een sterke wedstrijd waarin Chris de absolute uitblinker was. Ook Anjo, die voor het eerst dit seizoen de band droeg, speelde een voortreffelijke pot en samen met Chris en Yannick maakten zij het de tegenstander onmogelijk om tot scoren te komen. Dit leidde tot frustratie van de tegenstanders die op hun beurt hier en daar een schop uitdeelden. Ook zette iemand een flinke charge op Brian die als revanche zijn tegenstander een duwtje in de goede richting gaf, dit kon de scheidsrechter niet waarderen en gaf Brian een gele kaart waardoor hij even 10 minuutjes kon uitpuffen op de bank. Ondertussen was Roy erin gekomen op het middenveld en ondanks de 10 minuten met 10 man slaagde Roy erin om ouderwets alle ballen weg te stofzuigen waardoor de tegenstander er niet doorheen kwam. Aanvallend hadden we in de tweede helft weinig te brengen behalve dan de solo van Tim die van de lijn werd gehaald door een verdediger. Merijn probeerde nog een keer een diepe bal te geven, alleen vergat hij hierbij de bal te raken, waardoor hij met een paar wilde beweging volle bak op de grond neersloeg. Dit moment was tekenend voor de 2e helft en zo eindigde de wedstrijd met 1-4 winst voor ons.

Al met al een redelijke pot gespeeld en de overwinning over de streep getrokken. Op naar volgende week waar een uitwedstrijd tegen Serooskerke 4 op het programma staat.