Elkerzeeseweg 2 B
4322AJ
SCHARENDIJKE
tel. 0111-676037

Afgelopen zaterdag mochten wij met het derde richting Scharendijke om de ingelaste wedstrijd tegen Z.S.C. 3 te spelen. Jordy zou zijn debuut maken, maar moest helaas toch afzeggen. Toch gingen we met een prima selectie van 15 man vol goede moed op pad.

Kevin W was weer terug van zijn trainingsstage en stond met een jetlag op doel. De beginfase was gelijk opgaand zonder dat het tot echte kansen leidde. Na zo’n 10 minuten moest Huib jammer genoeg geblesseerd het middenveld verlaten (om naast onze coach/leider e.d. Bram plaats te nemen in de dug-out) en werd vervangen door Kieran. Na een verre inworp kwam de bal met spits van Z.S.C., hij kapte een paar verdedigers uit en schoot de bal onhoudbaar binnen (1-0). Daarna kregen we een paar kleine mogelijkheden (schot van Kieran werd door de keeper net onder de lat gered en tot corner verwerkt, een lange pass van Kevin V over de verdediging werd door Jaap over geschoten en een schot van Erik die door de keeper met de voet werd verwerkt) zonder dat dit resultaat opleverde. Vlak voor rust ging Erik op rechts diep, maar zijn schot ging voorlangs, terwijl er 2 man vrij voor het doel stond. Vlak voor rust werd een voorzet van links slecht verwerkt door onze verdediging (aan de verkeerde kant gedekt) en werd de 2-0 ruststand op het bord geschoten.

In de tweede helft gingen we op zoek naar de aansluittreffer. Een knal van Kevin V kon door de keeper ternauwernood tegen de paal verwerkt worden en Robert F schoot te slap in, terwijl hij ook alleen op de keeper af had kunnen gaan. En zoals een bekende voetbalwet geldt; “als je zelf de kansen niet maakt, valt het doelpunt aan de andere kant”, die was ook nu van toepassing. Geheel vrijstaand kon de spits van Z.S.C. de 3-0 binnen schieten. Ondanks opnieuw diverse pogingen van ons (Schotjes van Kieran, Jeroen (Piet) en Robert F, Rick G) bleef een doelpunt uit, terwijl Z.S.C. nog 2x het net wist te vinden. Einduitslag zodoende 5-0.

Onze laatste wedstrijd voor de winterstop liep dus uit in een deceptie. Want ondanks de toch zeker aanwezige mogelijkheden, konden we geen doelpunt(en) maken. Wij missen (zoals good-old Leen altijd zegt) een echte killer in de voorhoede. Nu is het tijd voor een welverdiende rustperiode tot 27 januari wanneer de eerste wedstrijd van 2024 voor ons op het programma staat, uit tegen Bruse Boys 5. Wij van Ut Derde wensen iedereen binnen onze mooie vereniging prettige feestdagen, een gezellige jaarwisseling en een gezond en sportief 2024 toe ☺