Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na het absolute dieptepunt te hebben bereikt vorige week maakten we ons op voor een pittig potje tegen VCK 3 die dit jaar gelukkig voor ons minder presteren als vorig jaar. Ook voor Merijn was dit een bijzondere pot want hij speelde vorig jaar nog in dienst van VCK, toch was hij vastberaden om de punten op Burgh te houden. Voor de rest waren er wat wijzigingen in de selectie want Freek en Tim waren er weer voor het eerst dit jaar en Daan moest de wedstrijd missen door een wintersport, later bleek Keano ook nog niet op tijd hersteld aan zijn blessure.

Gebrand om te winnen begonnen we aan de eerste helft en dat was meteen terug te zien in het spel, er werden veel kansen gecreëerd en er was niks meer zichtbaar van het slechte spel van vorige week. Al gauw werd Merijn diep gestoken en besloot zijn oude club pijn te doen door voor de 1-0 te tekenen. De grens vlagde voor buitenspel en ondanks welbekende kelderklasse kreten als ‘’Hij niet’’ was scheidsrechter Paul zeker van zijn zaak en keurde de goal af. Na ongeveer 25 minuten vond Brian het genoeg geweest en besloot hij een rush te maken naar de 16 van de tegenstander war hij smerig en hard onderuit gesjord werd. Weer was Paul zeker van zijn zaak en besloot de bal op 11 meter te leggen. Brian was ook zeker van zijn zaak en nam de penalty zelf en was ook meteen trefzeker, 1-0. Daarna gingen we door met het aanvallende voetbal wat resulteerde in een diepe bal van Anjo op Oscar die hem beheerst afmaakte en de 2-0 op zijn naam kreeg. Nog geen 2 minuten later viel ook de 3-0 door een afgemaakte 1 op 1 van Tim, hierdoor trakteerde voor de tweede keer dit seizoen de tegenstander op een ‘’Jantje’’. 3-0 wordt dan ook de score waarmee we gaan rusten.

Door de comfortabele voorsprong zag speler-coach Luuk ruimte om flink te wisselen en iedereen lekker veel speelminuten te geven. Hierdoor werd heel de verdediging in 1 keer gewisseld en begonnen we dus met een fris elftal aan de tweede helft. Op het middenveld kwam Robert in de ploeg en kreeg in de aanval Ruben de voorkeur op Merijn. Jordy ging in de rust een weddenschap aan om een kannetje baco als hij een hattrick zou maken. Hierdoor was hij zeer gemotiveerd om de score nog wat verder op te krikken. In de tweede helft gingen we verder waar we de eerste helft waren gebleven en bleven we kansen creëren. Vooral Jordy was gemotiveerd en scoorde daarom in het eerste kwartier al 2 keer waardoor we met 5-0 vrolijk verder gingen met kansen creëren.  Jordy zocht gemotiveerd als dat hij was verder en ging  zelf maar eens de 16 in en werd hardnekkig onderuit gekegeld waardoor Paul voor de tweede keer de bal op 11 meter, dit was tot groot ongenoegen van de tegenstander maar wederom was Paul gedecideerd en mocht Jordy aanleggen voor de 6-0 en het voltooien van zijn hattrick. Zo cool als dat we Jordy kennen schoot hij de bal er goed in en was het dus 6-0. Nick was in de tweede helft ingevallen en wilde ook graag zijn goaltje mee prikken dit probeerde hij door vanaf ver uit te halen en de bal tegen de lat te schieten. De bal werd wel van richting veranderd door een verdediger, gelukkig maar anders was de bal weer richting de kerk van Burgh gevlogen. Toch kwam er nog een smetje op de wedstrijd want de verdediging stapte niet goed in waardoor VCK hun kans rook en de 6-1 maakte. Toch maakte ons dit niks uit en pakte we het weer op waardoor Brian vanuit een directe vrije trap de 7-1 maakte.

Dit was ook de eindstand op sportpark van Zuijen waardoor het bier/ kannetje baco extra goed smaakte. Dit deed ook goed aan ons moreel en daarom gaan we met veel zelfvertrouwen naar volgende week waar we ons gaan proberen te revancheren tegen Serooskerke die op bezoek komen.