4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Een ouderwetse voorbereiding. Op donderdagavond 13 man, maar door een aantal afmeldingen op vrijdagavond en zelfs zaterdagochtend vroeg, nog maar 11 spelers over. Gelukkig waren Emiel en Leon van de JO17 zo vriendelijk om mee te gaan, zodat we toch richting de koploper konden (Klasse jongens, hartelijk dank).

Na 1-0 achterstand kwamen we door 2 schitterende doelpunten (Huib 1-1 in de kruising en Kevin Vhk met een bal ineens op de wreef ruim buiten de 16 meter (hij raakte hij de bal gewoon helemaal verkeerd) op een 1-2 voorsprong. Helaas door een inschattingsfout toch nog de gelijkmaker, maar mede door een paar uitstekende reddingen van Chris bleef het 2-2 met de rust.

Na de rust ging het gelijk op totdat Kevin Vhk terecht door de scheidsrechter met een gele kaart voor 10 minuten naar de kant werd gestuurd. Met geel kwam hij er nog genadig van af, was eigenlijk wel een donkerrode kaart waard? Nee! Het was niet eens een overtreding, alleen een ongelukkige botsing en in de eerste helft ontkwam hij zelf maar net aan een aanslag met gestrekt been. Ook werd Huib diverse keren flink aangepakt en daar volgde dan geen gele kaart en soms zelfs ook niet eens een vrije trap. Laten we het erop houden dat de scheidsrechter van deze middag niet helemaal objectief was.

Tijdens de tijdelijke afwezigheid van Kevin kwam Kloetinge door 2 wat gelukkige goals (een bal die via via en de borst van een van de aanvallers zomaar in het doel verdween en bij de vierde goal raakte hun linksbuiten de bal verkeerd, maar door een vreemde stuit ging ook deze in het doel). Intussen was Ali vrienden voor het leven geworden met zijn nieuwe directe tegenstander. Daarna kregen we de mogelijkheid op de aansluit treffer. Rick won een potje vrij worstelen binnen de 16 en we kregen een penalty. Deze werd door Cees snoeihard richting de kruising geschoten, maar met een katachtige reactie helaas gekeerd door de keeper (maar het kan ook anders gegaan zijn, weet het niet meer precies).

Ondertussen was aan Jarno al zo’n 10x gevraagd of hij weer in wilde vallen, maar die had het veel te druk met het kijken naar de dames van Kloetinge, die achter hem met de warming-up voor hun wedstrijd bezig waren. In plaats van serieus te vlaggen, heeft hij waarschijnlijk alleen maar een stijve nek opgelopen. Na het missen van deze penalty was bij ons de energie helaas weg en in het laatste kwartier werd er nog 2x gescoord, waardoor de eindstand 6-2 werd. Een terechte, maar wellicht toch wel een beetje geflatteerde, nederlaag. Of zoals het op onze app verwoord werd: het was een dubbeltje op z‘n kant en het had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Cees moest, als straf voor het missen van de penalty (waar was onze specialist Francois?), alcoholvrij bier drinken na de wedstrijd.