Kansloze missie -

Kansloze missie

Kansloze missie

Bevelanders 3

6 - 1

FC de Westhoek'20 3

Competitie

5e klasse 505

Datum

29 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

R.F. Janson

Accommodatie

Sportpark Campen
Nieuwstraat 65 A
4493BA
KAMPERLAND
tel. 0113-372010

Lekker weer en een prima selectie van 15 man (gelukkig hadden diverse spelers de geweldige Fright Night vrijdagavond op onze club overleefd). Niets stond in de weg voor een mooie voetbalmiddag voor ons team. Daarom gingen we vol goede moed rond 13.30 uur richting Kamperland om tegen Bevelanders 3 te spelen. Dat iedereen heel graag bij ons team wil horen, blijkt wel uit het feit dat Arjan helemaal vanuit Oud-Beijerland naar Kamperland kwam rijden om als grensrechter te fungeren (Geen idee of hij daarbij boetes voor snelheidsovertredingen heeft ontvangen, maar Koss bedankt!). En dat er zelfs een supporter is die helemaal op de fiets vanuit Westerschouwen komt om de wedstrijd van zijn zoon te aanschouwen. Klasse!

Het eerste gedeelte van de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. We waren iets meer in balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Tot aan de zestienmeter ging het redelijk goed, maar daarna waren we te slordig, te slap, niet geïnspireerd om echt tot kansen te komen. Bevelanders was via een aantal counters wel gevaarlijk, maar door prima optreden van onze verdediging en een aantal prima reddingen van Patrick, was het halverwege de eerste helft nog steeds 0-0. Onze eerste mogelijkheid was en vrije trap net buiten de zestien. Kevin V ging achter de bal staan, maar zijn doelpoging kwam nog net in de ballenvanger terecht. Als deze een halve meter hoger was geweest, was de bal in een baan om de aarde verdwenen ☺. Ook onze volgende kans was voor Kevin V. Roy werd op rechtsbuiten door Huib de diepte ingestuurd. Hij leverde een prima voorzet af, die door Kevin V bij de eerste paal net over de kruising gekopt werd. Toch kwamen we even later op een 0-1 voorsprong. Damian ontving de bal net buiten de zestien. Zijn eerste poging werd nog geblokt, maar zijn volgend schot verdween achter de kansloze keeper in het doel. Heel lang mochten we helaas niet van deze voorsprong genieten, want vanaf de aftrap werd de bal diep gestuurd en door een foutieve aanname van één van onze verdedigers werd die onberispelijk binnen geschoten (1-1). Vlak voor rust viel jammer genoeg ook de 1-2 nog.

In de tweede helft werden er (sommige noodgedwongen) diverse wissels uitgevoerd. Een aantal van ons waren ziek, zwak of misselijk, waardoor Huib als laatste man en Damian als mid mid gingen spelen (die dat overigens uitstekend deed). Ook bij Bevelanders waren een aantal wisselingen doorgevoerd. Daar werden een paar jeugdspelers ingebracht, die iets meer snelheid en conditie dan wij hadden. Toch was de eerste kans voor ons. Maar Damian kreeg de bal op z’n scheenbeen en kon daarom geen richting aan de bal geven. Mede door een aantal goede reddingen duurde het even voordat Bevelanders weer kon juichen. Maar binnen 2 minuten konden ze dat toch wel 2x. Daarna kwamen er nog meer jongere spelers bij hun binnen lijnen, waardoor we nog verder achteruit gedreven werden. De vijfde tegentreffer had echter nooit goedgekeurd mogen worden. Hun rechtsbuiten riep bij de 2e paal hard LOS voordat hij de bal binnenschoot. De scheidsrechter had dit blijkbaar niet gehoord. Davey had daarna nog de kans, na een geweldige splijtende pass van Roy, op een treffer, maar zijn aanname was niet goed genoeg. Dat het daarna ook nog 6-1 werd was, zoals dat zo mooi heet, voor de statistieken.

Na terugkomst op ons mooie sportpark “van Zuijen” kwamen een aantal van onze spelers in de kantine de scheidsrechter tegen die het eerste had gefloten en die wij als spelers zo’n 25 jaar geleden ook als scheidsrechter hadden gehad. Daarmee nog een aantal anekdotes opgehaald (Ronald had van hem natuurlijk ooit eens een gele kaart ontvangen en misschien zelfs wel meerdere) en een biertje gedronken. Daarna hebben deze zelfde spelers nog geprobeerd (helaas zonder resultaat) om de oude rechtsback van het vroegere eerste zover te krijgen om bij ons fantastische elftal aan te sluiten.

Graag zien we alle voetballiefhebbers uit Aemstie en omstreken zaterdag a.s. rond 14.00 uur weer aanwezig voor onze thuiswedstrijd tegen Apollo 4.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!