Revanche! -

Revanche!

Revanche!

FC de Westhoek'20 3

2 - 1

's Heer Arendskerke 4

Competitie

5e klasse 505

Datum

4 maart 2023 14:00

Scheidsrechter

L. Verhage

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na een fikse afstraffing vorig week, kwam afgelopen zaterdag dezelfde tegenstander op bezoek op ons mooie sportpark. Wat zou dat gaan worden? Helaas vielen er voor de wedstrijd ook nog 2 spelers af, maar met 14 man en onze fanatieke aanhang zou het toch een stuk beter moeten kunnen. Wellicht dachten ze van ’s-Heer-Arendskerke dat het opnieuw een makkie zou worden en ze makkelijk 3 punten mee terug zouden nemen, want ze verschenen pas rond 13.45 uur en van een echte warming-up was ook geen sprake. Tevens waren er, net als in ons team trouwens, een aantal andere spelers aanwezig. Zou er sprake van onderschatting zijn?

We hielden in ieder geval al langer stand dan vorige week (nou was dat ook niet heel moeilijk ☺), en deden in het begin van de wedstrijd aardig mee, ondanks dat zij wel iets sterker waren. Ook kregen ze wat kleine mogelijkheden en een aantal corners, maar deze werden allemaal redelijk eenvoudig onschadelijk gemaakt. Ongeveer halverwege de eerste helft was er een prima redding van Patrick nodig om een achterstand te voorkomen. Vanaf rechts werd een voorzet bij de tweede paal op doel geschoten, waarbij Patrick ternauwernood de bal tot corner kon verwerken. Na een half uur spelen kwam Mark in de achterhoede Clement vervangen en werden we iets gevaarlijker. Bijna schoot Jaap ons op voorsprong, maar zijn schot van net buiten de 16 verdween net over de lat. Even later kwamen we dan toch op 1-0. De keeper wist niet precies wat hij met een terugspeelbal aan moest en onder druk van Kevin V ging deze door zijn benen. Toen Kevin V die binnen wilde schieten, werd hij vastgepakt en neergelegd door deze keeper, maar ondertussen verdween de bal heel langzaam over de doellijn. François protesteerde nog bij de scheidsrechter dat het toch echt een penalty was en geen doelpunt, maar die ging daar gelukkig niet in mee (1-0). Daarna drong ’s-Heer-Arendskerke nog wel aan, maar verder dan een aantal corners en wat kopballen over en naast kwamen ze niet.

In de tweede helft werden we meteen onder druk gezet, maar hielden (soms met enig kunst- en vliegwerk) lang stand. Zelf kwamen we nog maar sporadisch in de buurt van het doel van onze tegenstander. Echter na een lange bal van Ronald, liep Kevin V met zijn sprintsnelheid heel de verdediging op een hoop en schoot via de binnenkant paal de 2-0 op het bord. De druk op ons doel werd daarna nog verder opgevoerd. Zelfs hun keeper kwam regelmatig mee naar voren. Af en toe hielpen we een handje, zo legt Kevin W de bal uitstekend klaar voor 1 van hun spitsen, maar die schrok daar blijkbaar zo van dat hij de bal volledig miste. Ook Huib ging nog even gezellig met de bal aan de wandel in onze eigen 16. Ook mede door een aantal prima reddingen van Patrick hielden we toch stand. Vlak voor tijd stelde Kevin W zich kandidaat voor een figurantenrol in de film Rocky VI. Zijn tegenstander schold hem uit met het K-woord, waarna hij deze aanviel. Mede dankzij de prima leidende scheidsrechter (Leon bedankt) werd erger voorkomen. Achteraf mag hij nog blij zijn dat hij geen gele kaart ontving, wat toen hij het veld verliet trok hij zijn shirt uit om zijn aantrekkelijke torso aan het publiek te laten zien. Na een overtreding net buiten onze 16, werd de vrije trap bij de tweede paal binnen gekruld (2-1). In de laatste minuten daarna werd het nog wel even spannend (Ronald ging (bewust of onbewust) in de zestien nog onder een lage bal door en werd een schot nog geblokkeerd), maar konden we de overwinning toch over de streep trekken.

Dus een geweldige voetbalmiddag, met Damian en Roy als uitblinkers op het middenveld en 3 punten in de tas. Uiteraard werd deze overwinning in de kleedkamer en de kantine gevierd met diverse flessen gerstenat en bittergarnituur. Ook onze tegenstander bleef nog lang in de kantine “hangen”, wat eigenlijk wel begrijpelijk was. Zij durfden natuurlijk niet naar huis, want hoe leg je daar uit dat je na de enorme overwinning van vorige week, nu van dezelfde tegenstander met 2-1 verliest ☺

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!