Loon naar werk -

Loon naar werk

Loon naar werk

FC de Westhoek'20 3

5 - 0

Bevelanders 3

Competitie

5e klasse 505

Datum

18 maart 2023 14:00

Scheidsrechter

L. Verhage

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Afgelopen zaterdag moesten we aantreden tegen mede-laagvlieger Bevelanders 3. Uit in Kamperland hadden we weinig in te brengen, dus we hadden wat recht te zetten. Met de afwezigheid van Clement, Huib en Duck (de laatste had zich opgeofferd om te fluiten) misten we zo’n 150 jaar aan ervaring, toch hadden we een ruime selectie op de been gebracht en beschikten we over een bank met alleen maar toppers.Op het laatste moment hadden we toch nog Loen kunnen strikken om te fluiten, ondanks het feit dat hij geen tijdige, officiële uitnodiging had ontvangen. Hiervoor onze hartelijke dank en zo konden we toch beschikken over “de Meester” als laatste man.

Gedurende de 1e helft hadden we een behoorlijk overwicht opgebouwd. Daan speelde sterk op het middenveld, won vele duels en er werd met vlagen redelijk gecombineerd. Dit leidde ook tot enkele kansjes, maar de Bevelanders hielden nog altijd stand. In de counter had de tegenstander nog een paar uitbraakjes, maar de voorzetten zeilden voorbij ons doel. Een schotje kon Kevin gemakkelijk oprapen en verder gaf onze verdediging geen krimp. Jarno speelde vanaf de linksback steeds onze middenvelders en aanvallers goed in, en François voerde op de rechterkant zijn taak naar behoren uit.

Het werd langzamerhand wel tijd om ons overwicht uit te betalen in doelpunten en Cees was dichtbij de openingsgoal. Zijn inzet over de uitkomende keeper heen, raakte echter de verkeerde kant van de paal. Davey had al een keertje een afvallende bal over de goal gemikt en schoot nog een keer net naast (de ballenvanger). Roy probeerde het nog met een afstandsschot, alleen belandde deze helaas bij Cees in de tuin. Robert F. probeerde met zijn links nog een afvallende bal uit de lucht ineens op de goal te werken, dit was echter ook ongevaarlijk, aangezien hij finaal over de bal heen maaide.

Klits en Cees waren inmiddels toe aan een welverdiende rustpauze en werden vervangen door Kevin en Kevin. Nu waren er 3 Kevins bij ons in het veld. Dit zorgde gelukkig niet voor verwarring, maar al snel voor de openingsgoal. Kevin Veerhoek bracht na een goede actie vanaf links de bal voor op Kevin Schaap en hij tikte de 1-0 binnen. Kort hierna stuurde Daan met buitenkantje rechts Kevin Veerhoek weg en laatstgenoemde schoot vanaf links de 2-0 binnen. Nog voor rust werd het ook 3-0; Davey had een goede pass op Kevin Schaap en hij kon zijn 2e van de middag noteren.

Bevelanders werd eigenlijk niet echt meer gevaarlijk voor de rust. Wel verkeek Mark zich nog 1 keertje op een bal en Jarno wilde dat wel even oplossen. Door een gebrekkige communicatie peerde Jarno de bal tegen Mark aan en gaven we nog bijna een kans weg. Gelukkig liet Duck even zien, hoe je wel een bal uitverdedigt. We zaten op rozen toen we thee dronken en er werden enkele wissels besproken. Niet dat iemand een onvoldoende scoorde, maar we hadden nog een paar voetballers die stonden te popelen. Met een bijna volledig andere verdediging en Robbert M. op de rechtshalf gingen we op zoek naar meer doelpunten. Klits ging op de goal en Kevin vd W. had het zich gemakkelijk gemaakt in de dug-out. Uit deze dug-out kwam nu en dan zoveel kabaal dat dit enigszins afleidde, maar het zal wel gezellig geweest zijn.

Ook in de 2e helft hadden we een behoorlijk overwicht. Ondanks het feit dat Bevelanders een aantal omzettingen had gedaan en Ali tegenover een veel jongere en snellere tegenstander stond, bleef onze verdediging relatief eenvoudig op de been. Nagenoeg ieder duel won Ali en hij bleek een echte sta-in-de-weg voor hun rechtsbuiten. En anders hadden we altijd Koss nog als back-up. Na 2 keer onterecht afgevlagd te zijn, ontsnapte Kevin Schaap aan zijn bewakers en tekende aan voor zijn 3e van de middag en de 4-0. Dit tot frustratie van de Bevelanders-verdediging en dit zorgde dan ook voor de nodige discussies met de scheidsrechter en hun eigen grensrechter. Dit terzijde.

Robert F. legde op een gegeven moment aan voor een schot met links, dit tot afgrijzen van enkele teamgenoten, omdat daarvoor een doelpoging met zijn “goede been” ergens bij de dug-out over de zijlijn ging. Toch zeilde dit schot maar net (via de kruising) naast. Even later maakte de laatste man van Bevelanders hands en floot de scheidsrechter voor een vrije trap. Zelf beweerde hij dat het niet zijn hand, maar zijn buik was die de bal raakte. Dit was op zich wel geloofwaardig, maar toch weerhield dit Kevin Veerhoek er niet van de bal in de hoek achter de doelman te krullen. 5-0.

Relatief probleemloos konden we de wedstrijd uit voetballen. Roy ging nog wel een keer het duel aan met zijn eigen keeper Klits, maar die verveelde zich misschien ook maar een beetje, dus zo was er nog een beetje actie. Fijn om de 0 te houden en overtuigend te winnen. En met de winst van de wedstrijd ervoor, kunnen we praten over een reeks :-D

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!