Dubbele overwinning! -

Dubbele overwinning!

Dubbele overwinning!

FC de Westhoek'20 3

2 - 0

WIK'57 2

Competitie

5e klasse 505

Datum

3 december 2022 13:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Van Zuyen
Leliendaleweg 13
4328LD
BURGH-HAAMSTEDE
tel. 0111-652555

Na een pittige en felle training afgelopen donderdag waren we gereed om op een frisse zaterdagmiddag een potje te voetballen. Met een flink gevulde selectie van 17 man mochten we de strijd aangaan met een jong WIK 2. Voor het eerst dit seizoen was Dennis ook weer van de partij en eveneens was in onze wedstrijdselectie, na vele jaren afwezigheid, een plaatsje gereserveerd voor Robbert M. Ondanks een eerdere toezegging en toestemming van zijn vrouw, ontbrak helaas wel onze legendarische spits deze middag. Op verzoek van diverse kanten was de aanvangstijd van onze wedstrijd vervroegd naar 13.30 uur, omdat verschillende mensen blijkbaar nog naar één of andere voetbalwedstrijd op televisie wilden kijken.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk opgaand. Waarin WIK wel aandrong, zonder echte kansen te creëren. Het eerste schot op doel kwam van ons, maar deze was recht op de keeper af. Ook de eerste grote kans was voor ons. Een vrije trap van Clement kwam keurig bij de in de zestienmeter geheel vrijstaande Kevin V terecht, die de bal helaas verkeerd raakte en de bal naast het doel zag verdwijnen. Het eerste doelpunt viel aan de andere kant, maar werd (overigens terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Na ongeveer een half uur spelen kwamen we op voorsprong. Huib kreeg de bal rond de middellijn aangespeeld, passeerde een paar spelers en stoomde op richting de zestien. Tot zijn schrik zag hij dat hij nog lang niet bij het doel was en dacht dat is mij nog veel te ver, weg met die bal. Tot ieders verbazing verdween deze achter de verbouwereerde keeper tegen het net (1-0). Jammer genoeg viel vlak daarna Ronald geblesseerd uit, maar met enig kunst- en vliegwerk haalden we zonder kleerscheuren de rust.

Na diverse omzettingen in de rust, hoopten we stand te houden. WIK ging steeds meer aandringen, zonder opnieuw echt gevaarlijk te worden. Tot aan onze zestienmeter ging het goed, maar daarna waren de ideeën op. Na zo’n tien minuten spelen werd een hoge bal door Kevin V doorgekopt richting Jaap. Die stormde vervolgens het strafschopgebied van WIK binnen en lag daar ineens op de grond (vermoeidheid, gestruikeld over z’n eigen benen, schwalbe. Geen idee wat er gebeurd was). De scheidsrechter floot echter voor een penalty, wegens duwen in de rug. Aangezien François als grensrechter langs de lijn stond, werd Robert F aangewezen als nemer. Hij schoot de bal via binnenkant paal rigoureus achter de kansloze keeper. Hierna werd de strijd wat heviger en ging het er feller aan toe. WIK drong steeds meer aan, maar verder dan een paar afstandsschoten (en een aantal prima reddingen van Patrick) kwamen ze niet. Al met al speelden we eigenlijk vrij makkelijk de wedstrijd uit.

Na de wedstrijd zagen we in de kantine pas hoeveel supporters de kou hadden getrotseerd om van onze geweldige wedstrijd te genieten. De kantine stond namelijk helemaal vol met enthousiastelingen ☺. Later begrepen we dat ze eigenlijk voor de wedstrijd van het Nederlands elftal kwamen (jammer joh). Maar wij hadden de punten binnen en de nul achterin, dus onze middag en die van iedereen in de kantine kon niet meer stuk. Nu vol goede moed op naar de uitwedstrijd volgende week tegen Kapelle 5.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!